Παυλόπουλος για μεταναστευτικό: Δίνουμε εξετάσεις, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

Τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 12 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από εισήγηση του πρώτου με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα.

«Είναι γνωστό το ενδιαφέρον σας για το μεταναστευτικό κ. Πρόεδρε, διότι εσείς παλαιότερα είχατε την ιδιότητα του υπουργού Εσωτερικών. Θέσατε τις βάσεις για τη διαμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας» είπε ο κ. Μολυβιάτης.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε πως: «Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό δίνουμε εξετάσεις, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη, διότι το ζήτημα ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της Ελλάδας».

Ο ΠτΔ υπογράμμισε ότι: «Βεβαίως και γνωρίζω ότι ως χώρα δεν ανταποκριθήκαμε πάντοτε στις υποχρεώσεις τις οποίες είχαμε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι και να κατανοήσουμε ότι τέτοιου είδους μεταναστευτικές ροές δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν» είπε και συνέχισε: «Επομένως τα προβλήματα δεν οφείλονται μόνο σε αδυναμίες της ελληνικής κρατικής μηχανής, αλλά σε ένα είδος ανωτέρας βίας, το οποίο μας εμποδίζει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας».

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως «πρέπει και η Ευρώπη να συνειδητοποιήσει αυτή τη στιγμή ότι έχει υποχρεώσεις, διότι το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται από τα κράτη μέλη μόνα τους ιδίως εκείνα που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές».

 

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1:    

 

Διαβάστε επίσης:

Μουζάλας: Απαλύνουμε τον πόνο για πρόσφυγες και νησιώτες – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες λιμενικών για το δράμα των προσφύγων – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ