Παυλόπουλος: Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό

Παυλόπουλος: Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Ελισάβετ Σαλαμάρα, με αφορμή τις δικές του προτάσεις για το θέμα των πλειστηριασμών.

«Από τη στιγμή που το πήρε πάνω του ο Πρωθυπουργός είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά», σχολίασε αρχικά ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:

«Η πρόταση μου στηρίζεται στο γεγονός ότι θεωρώ αδιανόητο για λόγους κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς να υπάρξει ζήτημα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας».

«Ο νόμος θεσπίστηκε το 2010. Οι συνθήκες σήμερα είναι καλύτερες, ίδιες ή χειρότερες; Σαφώς και είναι χειρότερες. Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει. Μια απελευθέρωση των πλειστηριασμών, θα είναι στο ακριβώς αντίθετο μέρος από το οποίο είχε ψηφιστεί τότε», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος και συμπλήρωσε:

«Δεν είδα από την πλευρά των τραπεζών να υπάρχει κάποια αντίδραση προς την κατεύθυνση της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Έχετε την εντύπωση ότι η τράπεζα θα βρει αγοραστές για τα ακίνητα; Θα ήταν και από την πλευρά των τραπεζών, εσφαλμένος ο υπολογισμός ότι κάτι τέτοιο θα ωφελούσε»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ