Πάτρα: Προπηλάκισαν τη βουλευτή Χριστίνα Αλεξοπούλου – Σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ

Ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αιμοδοσίας που διοργάνωσε το πολιτικό γραφείο της βουλευτού Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνας Αλεξοπούλου, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24news γυναίκες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποιούσαν συγκέντρωση και στη συνέχεια έκαναν πορεία. Όταν είδαν την κυρία Αλεξοπούλου άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της και προκλήθηκε ένταση. Μάλιστα κάποιες γυναίκες από τον αντεξιουσιαστικό χώρο πλησίασαν προς το σημείο που βρισκόταν η βουλευτής και την εκδίωξαν. Η κυρία Αλεξοπούλου φυγαδεύτηκε από στελέχη του πολιτικού της γραφείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου: «Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε πορεία στην Πάτρα από την ανοιχτή συνέλευση αγώνα για την 8η Μάρτη, φοιτητικούς συλλόγους, το Patras pride και αριστερές οργανώσεις και σχήματα, για την 8η Μάρτη, μια ημέρα αγώνα των γυναικών της τάξης μας. Την διαδήλωση πλαισίωσαν πάνω από 400 άτομα. Μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια ενώ φωνάχτηκαν συνθήματα υπέρ των γυναικείων μαχητικών αγώνων, ενάντια στο κράτος και την πατριαρχία, ενάντια στην έμφυλη βία και την καταπίεση. Στο μπλοκ της ανοιχτής συνέλευσης αγώνα υπήρξε δυναμική γυναικεία περιφρούρηση! Στην πλατεία Γεωργίου, στην διάρκεια της προσυγκέντρωσης, οι συγκεντρωμένες συντρόφισσες εκδίωξαν την βουλευτή της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπoύλου, η οποία βρισκόταν προκλητικά εκεί. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με πανό από την πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή, απεργό πείνας Δ.Κ. ενώ κατά την διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωσε για το περιστατικό, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: “Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καθημερινών επιθέσεων σε βουλευτές και στελέχη μας και επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η δήθεν “αλληλεγγύη” των θρασύδειλων τραμπούκων δεν λογαριάζει ούτε θεμελιώδεις πράξεις πραγματικής αλληλεγγύης όπως η αιμοδοσία, και δεύτερον ότι η τοξική ρητορική που μεθοδικά εισάγουν στον δημόσιο διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δεκανίκια του στοχεύει αποκλειστικά στο να υποδαυλίσει κοινωνικές εντάσεις”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου δέχτηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές κατά τη διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας που οργάνωσε το πολιτικό της γραφείο με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καθημερινών επιθέσεων σε βουλευτές και στελέχη μας και επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η δήθεν “αλληλεγγύη” των θρασύδειλων τραμπούκων δεν λογαριάζει ούτε θεμελιώδεις πράξεις πραγματικής αλληλεγγύης όπως η αιμοδοσία, και δεύτερον ότι η τοξική ρητορική που μεθοδικά εισάγουν στον δημόσιο διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δεκανίκια του στοχεύει αποκλειστικά στο να υποδαυλίσει κοινωνικές εντάσεις.

Ο προπηλακισμός ανθρώπων που περίμεναν να δώσουν αίμα για συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη είναι το ύστατο κατάντημα ενός χώρου που βάζει τις ιδεοληψίες του πάνω από την ανθρώπινη αξία. Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει την υπόσχεση να ενώσει όλους τους Έλληνες. Και σε αυτή τη δέσμευση μένουμε προσηλωμένοι καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να προσέλθουν στην ίδια κατεύθυνση».

Αλεξοπούλου: Φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν στο έδαφος τα κοντάρια

“Διέκοψαν την αιμοδοσία. Διότι μαζί με μένα αποχώρησαν από την Πλατεία και συμπολίτες μας οι οποίοι περίμεναν να δώσουν αίμα. Δημιούργησαν συνθήκες τέτοιες ώστε αρκετοί αιμοδότες να επιλέξουν να φύγουν και μετά από δική μου προσπάθεια κάποιοι εξ αυτών επανήλθαν στον χώρο” ανέφερε για το περιστατικό στο tempo24.news η Χριστίνα Αλεξοπούλου.

“Απαντώ σε όσα υποστηρίζουν όσες και όσοι συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση, πως αλληλεγγύη είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Η αιμοδοσία είναι καθαρά πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και γι’ αυτό το λόγο βρεθήκαμε όλες στην Πλατεία Γεωργίου” τόνισε.

Η βουλευτής Αχαΐας σημείωσε πως είχε ενημερώσει τις Αστυνομικές Αρχές για την εκδήλωση αιμοδοσίας που διοργάνωσε την Δευτέρα και υπογράμμισε ότι επέλεξε να φύγει την ώρα της έντασης, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή για να δώσουν αίμα. “Έφτασαν στο σημείο όπου βρισκόμαστε σε απόσταση πέντε μέτρων. Φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν στο έδαφος τα κοντάρια” είπε προσθέτοντας με έμφαση πως δεν εκφοβίζεται από κανέναν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ