ΠΑΣΟΚ: Σοβαρή πρόκληση η στάση του Τούρκου υποπρόξενου και του ψευδομουφτή Κομοτηνής

Άβατα δεν υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια, διαμηνύει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Όπως καταγγέλλει, «το “βέτο” του Τούρκου υποπρόξενου και του ψευδομουφτή Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερήφ, για την παρουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, σε παραδοσιακή γιορτή στον Κέχρο Ροδόπης, αποτελεί σοβαρή πρόκληση». Όμως, «”άβατα” δεν υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια. Ούτε και ‘μη αρεστοί’ εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου», επισημαίνει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ, που διαχρονικά εργάστηκε για την άρση των αποκλεισμών και διασφάλισε έμπρακτα την πρόοδο και την ευημερία των Ελλήνων μουσουλμάνων, δεν θα επιτρέψει τέτοιες επικίνδυνες μεθοδεύσεις. Αναμένουμε την καταδίκη του ανεπίτρεπτου συμβάντος από την Κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ο τοπικός βουλευτής σιώπησε, αν και μάρτυρας της προκλητικής αξίωσης του ψευδομουφτή και του Τούρκου υποπρόξενου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

«Οι παρεμβάσεις του τουρκικού Προξενείου όχι μόνο έγιναν αλλά συνεχίζονται» καταγγέλλει βουλευτής ΠΑΣΟΚ

«Είμαι ανεπιθύμητος» καταγγέλλει στο Ράδιο Χρόνος 87,5 FM,. ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη Ιλχάν Αχμέτ και προσθέτει: «οι παρεμβάσεις (του τουρκικού Προξενείου) όχι μόνο έγιναν αλλά συνεχίζονται».

Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο πρόσφατο πανηγύρι πάλης με λάδι στον Κέχρο, Αλάν Τεπέ, του ζητήθηκε να μην καθίσει στο τραπέζι επισήμων και να μην εκφωνήσει λόγο επειδή το ζήτησε ο Τούρκος υποπρόξενος και ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ψευτομουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ.

Μάλιστα ο κ. Ιλχάν Αχμέτ δεν ήταν καν στη λίστα επίσημων προσκεκλημένων στο πανηγύρι. «Δεν πήρα πρόσκληση από τον Σύλλογο, αφού έχω εμπάργκο» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Ράδιο Χρόνος 87,5 FM, καταγγέλλοντας ότι «ο πρόεδρος του Συλλόγου είχε το θράσος να μου πει: “σας παρακαλώ, καλύτερα να μη κάτσετε στο πρωτόκολλο (σ.σ. τραπέζι επισήμων), γιατί ο υποπρόξενος και οι άλλοι μου είπαν ότι θα αποχωρήσουν, διότι είμαι ανεπιθύμητος”, […] γέλασα κι έμεινα άφωνος».

Εκείνη την ώρα στο τραπέζι των επισήμων υπήρχαν αρκετοί μουσουλμάνοι πολιτικοί, όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Οζγκιούρ Φερχάτ, κι ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, η παρουσία των οποίων δεν προκάλεσε την αντίδραση του Τούρκου υποπρόξενου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να αποχωρήσει από το τραπέζι των επισήμων, προκαλώντας νέα αντίδραση του υποπρόξενου, ο οποίος παροδικά… απομακρύνθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην παρουσία τού Έλληνα βουλευτή.

Ο κ. Αχμέτ σημείωσε ότι στο πανηγύρι παρέστη ως καλεσμένος του ίδιου του κόσμου, αφού έλαβε πάνω από 50% των ψήφων στην περιοχή, ενώ αναγνώρισε ότι ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης θα μπορούσε να αντιδράσει στη στάση του υποπρόξενου αλλά δεν το έπραξε. Μάλιστα, ενημέρωσε τους διοργανωτές, ότι εάν δοθεί ο λόγος σε άλλους αιρετούς, όπως ο έτερος βουλευτής Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ, αλλά όχι στον ίδιο, θα διαμαρτυρόταν έντονα ενώπιον του λαού. Τελικά, οι διοργανωτές… δεν έδωσαν το λόγο σε κανέναν εκλεγμένο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ