ΠΑΣΟΚ: Ώρα αποφάσεων για τα ομόφυλα ζευγάρια – Δεν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία ο Ανδρουλάκης

Από τις 11 το πρωί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ την οποία συγκάλεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Πρόκειται για μια άτυπη συνεδρίαση σχετικά με το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

«Θα πω στους βουλευτές μου να συμπεριφερθούν ως ένα νομοθετικό σώμα και όχι σαν σχολιαστές», ξεκαθάρισε σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια τονίζοντας ότι «πρέπει να σεβαστούμε τα δικαιώματα των παιδιών και να έρθει το θέμα σε ανοιχτή συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές για να το κατανοήσει καλύτερα η ελληνική κοινωνία». Mετά τη σημερινή συζήτηση, εκτιμάται στο ΠΑΣΟΚ ότι θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα διαφοροποιηθούν μεταξύ των βουλευτών που εκφράζουν επιφυλάξεις ή αντιμετωπίζουν την αποχή ως ενδεχόμενο.

Επίσης, κατά τη σημερινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και άλλα νομοσχέδια, όπως αυτό της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και οι ποινικοί κώδικες.

Η Βουλή είναι ένα σώμα, το οποίο νομοθετεί και πρέπει να δίνει προτεραιότητα στο κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα» τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αντιτίθεται σε λογικές «να “παραγγέλνει” κάποιος ένα παιδί». Εάν ετίθετο κάτι τέτοιο- επισημαίνει- δεν θα ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι δεν θα βάλει κομματική πειθαρχία στον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Χθες  στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην της ΕΡΤ News, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Έγινε διάλογος για να καταλάβουν οι πολίτες ότι νομοθετούμε δικαιώματα του παιδιού;».

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι:

«Ο κ. Μητσοτάκης πουλά υπευθυνότητα από όταν βρέθηκε στο τιμόνι. Όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο ίδιος και το κόμμα του επέλεγαν τον ακραίο λαϊκισμό σε πολλά θέματα. Για να μην θυμηθούμε τα παλιότερα με τις ταυτότητες, τις υπογραφές Καραμανλή και πώς σημερινοί Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας χειρίστηκαν θέματα που αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ως προς την τοποθέτηση της Ιεραρχίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «η Εκκλησία έχει την άποψή της, αλλά η Βουλή νομοθετεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ