ΠΑΣΟΚ: Να μην παριστάνει τον ανίδεο ο κ. Μητρόπουλος

“Ο κ. Μητρόπουλος που αρέσκεται να επικαλείται την ιδιότητα του νομικού δεν μπορεί να παριστάνει τον ανίδεο” τονίζει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι το το ανυπόγραφο κείμενο της συμφωνίας για την 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης είναι πανομοιότυπο με το κείμενο που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο. 

“Τα όσα δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλ. Μητρόπουλος για το τι έχει και δεν έχει υπογράψει η κυβέρνηση σε σχέση με την τετράμηνη παράταση του προγράμματος, είναι χαρακτηριστικά της οργανωμένης προσπάθειας πολιτικής εξαπάτησης της κοινής γνώμης στην οποία εξακολουθεί να επιδίδεται η κυβέρνηση ακόμη και μετά την τελετή υποστολής της σημαίας της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης που έγινε χθες στο Βερολίνο, μέσα στο κτήριο της Καγκελαρίας .

Ο κ. Μητρόπουλος που αρέσκεται να επικαλείται την ιδιότητα του νομικού δεν μπορεί να παριστάνει τον ανίδεο που δεν ξεχωρίζει την απόφαση του Eurogrpoup της 20ης Φεβρουαρίου η οποία αποτυπώνεται – όπως όλες οι σχετικές αποφάσεις – στο ανακοινωθέν της ημέρας εκείνης, από το νομικό  κείμενο της τροποποίησης/ παράτασης της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης που υπέγραψε, χωρίς έγκριση και εξουσιοδότηση της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης”, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του. 

“Αυτό το κείμενο της τροποποίησης/παράτασης της κύριας σύμβασης Χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης  η κυβέρνηση έχει επιμελώς προσπαθήσει να μην καταθέσει καν στη Βουλή. Επειδή όμως αυτό έχει ζητηθεί με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, να θυμούνται ότι η προβλεπόμενη στον Κανονισμό της Βουλής προθεσμία εξαντλείται. Θα πιούν λοιπόν το πικρό ποτήρι να διαβάσουν τι υπέγραψαν.

Το κείμενο που υπέγραψαν παραπέμπει στην αρχική σύμβαση και ρητά στο μνημόνιο και την αξιολόγηση της τρόικας καθώς και σε όλο το νομικό καθεστώς της αρχικής σύμβασης.

Επιπλέον όμως στην τελευταία αυτή τροποποίηση / παράταση περιλαμβάνεται και η επιστροφή των 11 δις ευρώ του ΤΧΣ στον αποκλειστικό έλεγχο του EFSF. Αφού το υπέγραψαν και το έκαναν αυτό, οι «σκληροί» διαπραγματευτές παρακαλούν τώρα  να τους δώσουν πίσω τα 1,2 δις από τα 11 που τους πήραν, για να καλυφθούν επιτακτικές ταμειακές ανάγκες  του δημοσίου”, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

“Αν ο κ. Μητρόπουλος δεν μπορεί να λύσει τις απορίες του ρωτώντας τον κ. Βαρουφάκη, ευχαρίστως να τον βοηθήσουμε να καταλάβει για να λέει λιγότερες ανακρίβειες”. 

 

 Διαβάστε επίσης

Μητρόπουλος: Το κείμενο της παράτασης είναι πανομοιότυπο με της προηγούμενης κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.