ΠΑΣΟΚ: Ανασχηματισμός ενόψει

ΠΑΣΟΚ: Ανασχηματισμός ενόψει

Τη σκέψη τους στον ανασχηματισμό έχουν στο ΠΑΣΟΚ παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα. Επισήμως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει κηρύξει «σιωπητήριο» για το θέμα, παραπέμποντάς το σε χρόνο μετά τη λήξη των διαπραγματεύσεων και την εκταμίευση της έκτης δόσης του ελληνικού δανείου. Ανεπισήμως όμως, το ενδεχόμενο ανασύνθεσης, όσο και οι κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης απασχολούν τόσο τον ίδιο, όσο και τα στελέχη της Ιπποκράτους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται αποφασισμένος να μην αξιοποιήσει σε τυχόν νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που έχουν συνδέσει το όνομά τους με κορυφαία υπουργεία της προηγούμενης περιόδου, βάζοντας έτσι τέλος στο φαινόμενο του «επαγγελματία υπουργού». Σε συνάντηση μάλιστα που είχε την προηγούμενη Παρασκευή με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος και πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον ενημέρωσε ότι ενώ έχει αποφασιστεί η ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη, ο ίδιος δεν θα περιλαμβάνεται στις προτάσεις του προς τον πρωθυπουργό.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, που στην παρούσα φάση συνιστά και τον «νούμερο ένα» εσωκομματικό του αντίπαλο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ.Λοβέρδος θα επιθυμούσε μία τέτοια εξέλιξη, εκτιμώντας πως έτσι θα είχε πολύ περισσότερα να προσφέρει. Ούτε ο ίδιος όμως θα παραδεχθεί κάτι τέτοιο, ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίθεται να τον προτείνει για κυβερνητική θέση.

Αντίθετα, στις σκέψεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι η προώθηση στο κυβερνητικό σχήμα νεότερων στελεχών που δεν έχουν δοκιμαστεί σε αντίστοιχες θέσεις, όπως ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Κώστας Τριαντάφυλλος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ή άλλα με κάποια κυβερνητική εμπειρία, αλλά όχι συνδεδεμένα στην αντίληψη του κόσμου ως «παντρεμένα» με τις υπουργικές καρέκλες. Μεταξύ αυτών, στο τραπέζι έχουν πέσει ονόματα όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και ο Θάνος Μωραΐτης.

Την ίδια ώρα, ερώτημα παραμένει κατά πόσον θα συμμετάσχει ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κυβέρνηση, ως αντιπρόεδρός της, πράγμα που πάντως εξαρτάται –και αυτό- από τον πρωθυπουργό, ενώ συναρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την αντίστοιχη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Παράλληλα, το βάρος της Ιπποκράτους στρέφεται τώρα και στο εσωκομματικό επίπεδο, με τα οργανωτικά του ΠΑΣΟΚ να αποτελούν προτεραιότητα ενόψει συνεδρίου, αλλά και τα όποια άλλα κενά να χρήζουν άμεσης κάλυψης. Μεταξύ αυτών και η θέση του Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας, που χηρεύει μετά την παραίτηση του Γιάννη Δατσέρη.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ