Παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου: Οι αλλαγές που έρχονται στο Μαξίμου – Τα σενάρια για τους αντικαταστάτες

Σημαντικές αλλαγές στην ανθρωπογεωγραφία και πιθανότατα ακόμα και στο μοντέλο λειτουργίας του Μεγάρου Μαξίμου φέρνουν οι παραιτήσεις των κ.κ. Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου.

Τις αρμοδιότητες του πρώην υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου αναλαμβάνει κατά κύριο λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Ο Μάκης Βορίδης με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμιστεί πολιτικά μετά και τον κομβικό ρόλο που είχε στην τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη για την ψήφο δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Μάλιστα αναμένεται να μετακομίσει από το γραφείο που είχε στην οδό Ζαλοκώστα στον πρώτο όροφο του Μεγάρου Μαξίμου, στο γραφείο που ήταν μέχρι χθες ο Σταύρος Παπασταύρου. Ο Μάκης Βορίδης θα συνεπικουρείται από τον έμπειρο σε ζητήματα νομοθετικού έργου γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Στέλιου Κουτνατζή.

Οι κυβερνητικές «διαρροές» κάνουν λόγο για εσωτερικές αναδιατάξεις που θα καλύψουν τα κενά των παραιτηθέντων στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ότι ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης θα παραμείνει τελικά στην θέση του, ενώ στρέφουν τους προβολείς και σε άλλα πρόσωπα.

Στην λίστα βρίσκεται ο διαχρονικά έμπιστος συνεργάτης του πρωθυπουργού και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Μιχάλης Μπεκίρης. Εισηγήσεις γίνονται και για τον εξ απορρήτων συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη.

Ένα σενάριο που δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος είναι ο διάδοχος του Γιάννη Μπρατάκου να μην βρίσκεται εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Δηλαδή να είναι ένα πρόσωπο με περισσότερο διοικητικά παρά πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι σχετικές ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται το νωρίτερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Κυβερνητικά στελέχη είπαν πώς δεν θα πρέπει να αναμένονται προς το παρόν ευρύτερες αλλαγές, δηλαδή ανασχηματισμός, στο κυβερνητικό σχήμα. Στο τραπέζι παραμένει και το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Νίκου Παπαθανάση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ