Παππάς: Θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να μπορεί να λύνει μόνη της τα προβλήματά της

«Δεν ζητήσαμε την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διότι θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ικανή να λύνει μόνη της τα προβλήματά της» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnsamed.«Την παρουσία του ΔΝΤ την θέλησαν οι χώρες εκείνες οι οποίες αντιτάσσονται σε μια ουσιαστικότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά εμείς θεωρούμε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά μεταρρυθμίσεις που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές» πρόσθεσε ο κ. Παππάς, απαντώντας στο Ansamed. 

«Φαντάζεστε ένα πρόγραμμα σαν το ελληνικό να είχε εφαρμοσθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα; Θα ήταν απόλυτα καταστρεπτικό. Γι’ αυτό και χρειάζεται μια σειρά μεταρρυθμίσεων, για να αποφύγουμε να συμβεί κάτι τέτοιο» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. 

Σε σχέση με το μεταναστευτικό τόνισε ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις συμφωνίες και αντιμετωπίζει με αμεσότητα το όλο πρόβλημα».

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Ιταλό υφυπουργό παρά τη προεδρία της κυβέρνησης Σάντρο Γκότζι.

«Ο Ματέο Ρέντσι και ο Αλέξης Τσίπρας ανήκουν, στην Ευρώπη, σε δύο διαφορετικές μεν, αλλά συγγενικές πολιτικές οικογένειες , αλλά υπάρχουν κοινοί στόχοι και ο διάλογος είναι χρήσιμος. Για παράδειγμα, η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων» τόνισε ο κ. Παππάς.

Ο Ιταλός υφυπουργός, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, από την μεριά του δήλωσε ότι «οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ιταλίας είναι άριστες», προσθέτοντας ότι «οι δυο χώρες μπορούν να εργασθούν μαζί για να δημιουργήσουν μια εναλλακτική αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, την οποία χρειάζεται η Ευρώπη, για να καταφέρει να κάνει την διαφορά». «Έχουμε πολλά κοινά συμφέροντα και κοινούς στόχους» ολοκλήρωσε ο Σάντρο Γκότζι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Βούτσης: “Σενάρια επιστημονικής φαντασίας” τα περί οικουμενικής κυβέρνησης

Σκουρλέτης: Μόνο με κυβέρνηση της Αριστεράς μπορούμε να απεμπλακούμε από τη λιτότητα

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ