Παππάς: Μέχρι το τέλος του έτους ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες – ΒΙΝΤΕΟ

«Μετά την ψήφιση της τροπολογίας μπαίνουμε στη τελική ευθεία για την αδειοδότηση των καναλιών και μέχρι τέλους τους έτους θα έχουμε τη διεξαγωγή της πολυθρύλητης διαγωνιστικής διαδικασίας» τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σχετικά με την τροπολογία για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ανακύκλωση.

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν έντονη κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών καταλογίζοντάς της προχειρότητα και σκοπιμότητες.

Ο κ. Παππάς, επισήμανε ότι η ψήφιση της τροπολογίας με τις βελτιωμένες νομοτεχνικές αλλαγές, που προέκυψαν έπειτα από μια εκτεταμένη και εξαντλητική διαβούλευση με το ΕΣΡ το οποίο έχει και την ευθύνη της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα βάλει επιτέλους τέλος στη παραβίαση του Συντάγματος, που ήταν ντροπή για τη χώρα.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «θωρακίζεται περαιτέρω ο έλεγχος του “πόθεν έσχες” των υποψήφιων καναλαρχών και τόνισε ότι διασφαλίζεται πως κατά τη διάρκεια της 10ετούς ισχύος της άδειας δεν θα υπάρξει από την Πολιτεία μονομερής παραβίαση των συμφωνηθέντων.

Έκανε δε έκκληση σε όλα τα κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία, τονίζοντας ότι έτσι το πολιτικό σύστημα θα στείλει ένα σήμα ότι δεν επιτρέψει να υπονομευθεί η διαδικασία και να συνεχίζεται η παραβίαση του Συντάγματος.

Ο κ. Παππάς, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά, ενώ διευκρίνισε ότι δικαίωμα συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία έχουν οι εταιρείες με έδρα την ΕΕ και τον ευρωπαϊκό χώρο. «Είναι σαφές το χρονικό όριο λειτουργίας των καναλιών, αλλά και η φυσιογνωμία τους», τόνισε και σημείωσε ότι «δεν θα υπάρξουν πλέον κανάλια που κοιμήθηκαν με τοπική άδεια που ξύπνησαν με πανελλαδική άδεια».

Έδωσε τα εύσημα στα μέλη του ΕΣΡ, που χωρίς μισόλογα και περιστροφές, όπως είπε, έκαναν βήματα μπροστά και ομόφωνα έβγαλαν τις αποφάσεις, διαμορφώνοντας έτσι όρους συναίνεσης.

«Το θέμα δεν προσφέρεται για την προσφιλή τακτική βρίζω- ψηφίζω. Ούτε για μεθόδους που σηκώνουν τους τόνους για εντυπώσεις για να παίξουν στα κανάλια και όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας είναι θετικοί. Λίγος σεβασμός θα ανέβαζε το κύρος της Βουλής και θα έστελνε το μήνυμα ότι αλλάζουμε», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ