Παππάς: Κατέρρευσε το σενάριο καταστροφολογίας της ΝΔ

“Ο πρωθυπουργός απάντησε επί της ουσίας καταδεικνύοντας ότι η πηγή δεν ήταν σαουδαραβική αλλά ένας Έλληνας με συγκεκριμένες δραστηριότητες” ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σχετικά με την κόντρα στη Βουλή για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παππάς είπε πως “τώρα που κατέρρευσε το σενάριο καταστροφολογίας της Νέας Δημοκρατίας έχουμε νέο σενάριο και διαφορετική αντιπολίτευση κάθε δέκα μέρες. Έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να συζητήσουμε πέρα από αυτά”.

Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής, ο κ. Παππάς είπε ότι ο αρχηγός της ΝΔ μπορεί να δει τα απόρρητα έγγραφα για να ενημερωθεί, λέγοντας ότι η ουσία είναι ότι ο άνθρωπος στον οποίο αναφερόταν η ΝΔ είναι ένας Έλληνας ο οποίος «θα δούμε τι άλλες διασυνδέσεις και διαπλοκές έχει».

Η πολιτική αισθητική του κ. Τσίπρα καθόλου δεν μου άρεσε σήμερα, αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ απαντώντας του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι έμεινε το ύφος του Τσίπρα επειδή στη χώρα η ανεργία πέφτει, αυξήθηκε η παραγωγή, κλπ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ύφος του Κ. Μητσοτάκη ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι αυτοί που κούναγαν το δάχτυλο ως αρχάγγελοι της κάθαρσης δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα απλά ερωτήματα του προέδρου της ΝΔ.

Όσον αφορά το θέμα των χειρισμών του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ, ο Ν. Παππάς είπε ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στην ελληνική πλευρά, καθώς έχει σηκωθεί θόρυβος με μία θολή μαρτυρία του και το πώς προέκυψε το όνομα «Τζορτζ Σφακιανάκης» στην υπόθεση. «Έχει την υποχρέωση να τηρεί τη νομιμότητα όπως όλοι», πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ για τον έλληνα πρέσβη.

Η συμφωνία είναι διακρατική, υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, για να εισπράξει το δημόσιο, τη στιγμή που εγκαλούμαστε διότι δεν πήγαμε από άλλη οδό εισπράττοντας λιγότερα.

Σχολιάζοντας τις αριστερές φωνές που άσκησαν κριτική στη συμφωνία, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι είναι απέλπιδα η προσπάθεια αυτό να γίνει εσωκομματικό πρόβλημα, προσθέτοντας ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν είναι να απαξιώνει τη στρατιωτική βιομηχανία κ.λπ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ