Παπούλιας: Η ιστορική επιταγή του Αλέξη Τσίπρα

“Ο ελληνικός λαός περιμένει ένα καλό αποτέλεσμα απ’ αυτή τη διαπραγμάτευση και αυτή είναι η ιστορική επιταγή για τον κ. Τσίπρα” είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Μιλώντας στο ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: “Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν εν πολλοίς μη αναμενόμενο, δηλαδή με το υψηλό ποσοστό που έλαβε το «όχι» και ο κ. Τσίπρας”.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε: “Σήμερα αρχίζει μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα και κατά την εκτίμησή μου τώρα έρχονται οι μεγάλες δυσκολίες. Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι έτοιμος για μια διαπραγμάτευση αξιόπιστη, ώστε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της αξιοπιστίας όλον αυτό τον καιρό που διαπραγματευόταν. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός, και αυτοί που ψήφισαν «όχι» και αυτοί που ψήφισαν «ναι», περιμένει ένα καλό αποτέλεσμα απ’ αυτή τη διαπραγμάτευση και αυτή είναι η ιστορική επιταγή για τον κ. Τσίπρα”.

“Επίσης, επειδή η δική μου γενιά έχει περάσει δύσκολες περιόδους εμφυλιοπολεμικές και διχαστικές, ελπίζω γρήγορα αυτό το χάσμα που δημιουργήθηκε με το «όχι» και το «ναι» να γεφυρωθεί πάρα πολύ γρήγορα. Να γεφυρωθεί και με τη βοήθεια των φίλων και εταίρων Ευρωπαίων που πρέπει τώρα να παίξουν ένα ρόλο συμφιλιωτικό και γόνιμο για ένα μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης που αξίζει ένα καλύτερο μέλλον” δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας.

Πηγή: Deutsche Welle

 

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Η συμφωνία είναι μονόδρομος – ΒΙΝΤΕΟ

Τι συζήτησε ο Πρωθυπουργός με τον Πούτιν

Τσίπρας – Μέρκελ συμφώνησαν να παρουσιάσει αύριο η Αθήνα τις προτάσεις της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ