Παπαγγελόπουλος: Λερναία Ύδρα η διαφθορά

Της Άννας Κανδύλη

Ως «λερναία Ύδρα» χαρακτήρισε τη διαφθορά ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στη ημερίδα της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, με θέμα «Παίζω τίμια. Οι νέοι αλλάζουν το παιχνίδι».

Όπως είπε, «ο μόνος τρόπος για να θανατώσεις το θηρίο αυτό που απομυζά τον ελληνικό λαό, είναι να καυτηριάσεις κάθε κομμένο κεφάλι, όπως ο μυθικός Ηρακλής. Στην προκειμένη περίπτωση καυτηριασμός είναι η αλλαγή νοοτροπίας, ώστε να μην υπάρχει έδαφος πρόσφορο για τη διαφθορά και τη σήψη».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, αυτοί που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι είναι οι νέοι που σήμερα πληρώνουν βαρύ τίμημα εξαιτίας εγκληματικών ενεργειών άλλων.

Γαβρόγλου: Σφάλμα στον πυρήνα του συστήματος η διαφθορά

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σημείωσε πως «η διαφθορά δεν αποτελεί απλώς μια δυσλειτουργία της κρατικής μηχανής, αλλά αποτελεί θεμελιώδες σφάλμα στον πυρήνα του συστήματος».

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας αναφορικά με τη διαφθορά και έχει σημασία ότι μόνο αναγνωρίζοντας το πρόβλημα μπορούμε να το λύσουμε», κατέληξε ο κ. Γαβρόγλου, επισημαίνοντας ότι η συνεισφορά του δικού του Υπουργείου στο πρόβλημα της διαφθοράς μπορεί να είναι στον τομέα της πρόληψης.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» ψύχους θα σαρώσει όλη την Ελλάδα

Συγκλονιστική αποκάλυψη – Στο “φως” χαμένη ελληνική πόλη 2.500 ετών – ΦΩΤΟ

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.