Παπαδημούλης για ναυάγιο στην Πύλο: «Μάζεψε» tweet για ευθύνες της Ελλάδας στη διάσωση των μεταναστών

Ευθύνες στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη διάσωση των μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος, το οποίο ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου, επέρριψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο twitter, την οποία στη συνέχεια έσπευσε να αλλάξει.

Ναυάγιο στην Πύλο: Νέα φωτογραφία – ντοκουμέντο του σκάφους πριν βυθιστεί

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δημοσίευσε στο Twitter μία φωτογραφία από παρέμβαση που έκαναν ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών, οι οποίοι κρατούσαν αφίσες με μηνύματα όπως «είναι ένα έγκλημα, όχι ένα ατύχημα» και «όχι άλλοι θάνατοι. Οι ζωές των προσφύγων έχουν αξία».

Στο tweet με την φωτογραφία έγραψε: «Το πολύνεκρο ναυάγιο #Πύλος με πρόσφυγες και μετανάστες, πλήττει τις ευρωπαϊκές αξίες και εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους. Ε/Β από την Αριστερά, τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές λέμε: Όχι άλλοι υγροί τάφοι στα νερά της Μεσογείου, Στρασβούργο, 15/6/2023».

Ναυάγιο στην Πύλο: Τι μεταδίδει ο γαλλικός Τύπος για την πολύνεκρη τραγωδία – Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο

 

Ναυάγιο στην Πύλο: Εξετάζονται 8 Αιγύπτιοι ως διακινητές – 6.000 δολάρια η ταρίφα για το «ταξίδι του θανάτου»

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης άλλαξε την διατύπωση στο tweet, γράφοντας ότι το πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες στην Πύλο «εκθέτει όσους είχαν ευθύνη και δυνατότητα για τη διάσωσή τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ