Γιώργος Αϋφαντής: Πώς αποσύρθηκε η υποψηφιότητα Σαμπιχά – «Ο Τούρκος πρέσβης πήρε τηλέφωνο τον Νίκο Παππά»

Επιμένει ο Γιώργος Αϋφαντής στις καταγγελίες του για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την περίπτωση της υποψηφιότητας της Ρομά ακτιβίστριας, Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία αποκλείστηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το 2014.

Κόντρα Κοτζιά – Αϋφαντή: «Είσαι πουλέν της διαπλοκής» – «Επί υπουργίας σου άνθιζε η διαφθορά με τις βίζες»

Ο διπλωμάτης και πρώην Διπλωματικός Σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε στο Action24 για τα όσα είχαν συμβεί εκείνη την περίοδο. Όπως είπε, «την καθόλα άξια» Σουλεϊμάν Σαμπιχά, που «είχε αναδειχθεί μέσα από κοινωνικούς αγώνες» την είχαν εισηγηθεί μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την υπερψήφισε η Κεντρική Επιτροπή με συντριπτική πλειοψηφία. Ωστόσο, όπως περιέγραψε, «μετά από δύο ώρες έχει βγει από τα ψηφοδέλτια, χωρίς ποτέ να τεθεί ξανά το θέμα στην Κεντρική Επιτροπή».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Αϋφαντή, «πήρε τηλέφωνο ο Τούρκος πρέσβης τον Νίκο Παππά και του είπε ότι “δεν θα δείτε τις ψήφους”». «Εγώ προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο ότι η Σουλεϊμάν Σαμπιχά δεν ήταν κατασκεύασμα ούτε του ΥΠΕΞ ούτε της ΕΥΠ» τόνισε και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ικανοποίησε το αίτημά του (σ.σ. του Τούρκου πρέσβη) και στη θέση της έβαλε έναν τουρκόφωνο».

Αϋφαντής: Αποκάλυψα κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων και στη συνέχεια ο Κοτζιάς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου

Η υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν «θα ήταν μία πράξη αναγνώριση της κοινωνικής της δράσης και της πάλης της απέναντι στο προξενείο. Και σωματικά είχαν προσπαθήσει να την τραμπουκήσουν, γιατί έλεγε “είμαι μουσουλμάνα, είμαι Ρομά, δεν είμαι Τουρκάλα, θέλω ελληνόφωνη εκπαίδευση γιατί τα παιδιά μου μιλάνε Ρομά στο σπίτι, δεν μπορούν να πηγαίνουν σχολείο να μαθαίνουν τουρκικά, πώς θα εργαστούμε στην ελληνική κοινωνία;”», τόνισε ο πρώην Διπλωματικός Σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείς πώς της δικαιολογήθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Τίποτα. Την πήρε τηλέφωνο ο Βίτσας. Της συμπεριφέρθηκαν σαν σκουπίδι. Αυτό με λύπησε πάρα πολύ και το επισήμανα τότε στον πρόεδρο».

Αϋφαντής: «Συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με την τουρκική πρεσβεία» καταγγέλλει ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα

Σε ερώτημα για την κριτική που δέχεται γιατί έκανε τώρα τις καταγγελίες, είπε αρχικά: «Ας υποθέσουμε ότι εγώ το κάνω από κακεντρέχεια, αυτά που λέω είναι αλήθεια;» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είχε κανένα νόημα να βγω τότε. Έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή μου, παραιτήθηκα, έφυγα από εκεί».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ