Αϋφαντής: Αποκάλυψα κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων και στη συνέχεια ο Κοτζιάς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο ο διπλωμάτης και πρώην Διπλωματικός Σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Αϋφαντής, απαντώντας σε όσα του καταλογίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το άρθρο του στο οποίο έκανε λόγο για παρεμβατική δύναμη της τουρκικής πρεσβείας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αϋφαντής τονίζει ότι «ξεχνούν οι συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ ότι αποκάλυψα τον Μάη του 2016 κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη, με μαύρο τζίρο 7 εκατομμύρια Ευρώ κατ’ έτος, το οποίο δρούσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί 3 τουλάχιστον χρόνια».

Και συνεχίζει: «Ξεχνούν ότι αντί να “διαπραγματευθώ” (= να κουκουλώσω με το αζημίωτο) το θέμα, διαβίβασα όλα τα αδιάσειστα τεκμήρια που εντόπισα για την δράση του κυκλώματος κατευθείαν (όχι μέσω Κοτζιά!) στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου, η οποία και απέστειλε Αντιεισαγγελέα της Υπηρεσίας της στην Πρεσβεία».

«Το γεγονός ότι με όρους διαφάνειας κατήγγειλα και εξάρθρωσα το κύκλωμα προφανώς ενόχλησε κάποιους στην Αθήνα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι μετά την δική μου εξυγιαντική παρέμβαση, ο Yπουργός Κοτζιάς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου;» προσθέτει.

Και καταλήγει: «Οι συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν ότι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ με αθώωσε πανηγυρικά και αμετάκλητα από τις βαρύτατες όσο και ανυπόστατες κατηγορίες με τις οποίες με δίωξε πειθαρχικά ο Υπουργός Κοτζιάς επί Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Αϋφαντή

«Μετά το χθεσινό μου άρθρο στο SLpress.gr και την χθεσινή μου συνέντευξή μου στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στον ραδιοσταθμό 9,84 Κρήτη για την εκλογική συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο και την επιδίωξη της Ντόρας Μπακογιάννη να την αντιστρέψει προς όφελος της ΝΔ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις (όπως σήμερα ,13/6, στην ΕΡΤ ο Νάσος Ηλιόπουλος) αισχρές συκοφαντίες του τύπου ότι “έκανα ατασθαλίες με βίζες”, “με ήλεγξε πειθαρχικά ο Κοτζιάς” , άρα “λόγω πικρίας” επιτίθεμαι στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Ξεχνούν” οι συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρωτοβουλιακά αποκάλυψα τον Μάη του 2016 κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη, με μαύρο τζίρο 7 εκατομμύρια Ευρώ κατ’ έτος, το οποίο δρούσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί 3 τουλάχιστον χρόνια, πριν φθάσω εγώ εκεί και αναλάβω Πρέσβυς της Ελλάδας. Ξεχνούν ότι αντί να “διαπραγματευθώ” (= να κουκουλώσω με το αζημίωτο) το θέμα, διαβίβασα όλα τα αδιάσειστα τεκμήρια που εντόπισα για την δράση του κυκλώματος κατευθείαν (όχι μέσω Κοτζιά!) στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου, η οποία και απέστειλε Αντιεισαγγελέα της Υπηρεσίας της στην Πρεσβεία. Στην συνέχεια κατέθεσα, ως μόνος(!) μάρτυς κατηγορίας κατά του επιτόπιου διαχειριστή του κυκλώματος (του Ιωάννη Σπυρίδωνα Λούζη, τότε Γραμματέα Πρεσβείας Α’ τάξεως) στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ, το οποίο του επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης, απόφαση που επικύρωσε αργότερα και το Συμβούλιο Επικρατείας.

Το γεγονός ότι με όρους διαφάνειας κατήγγειλα και εξάρθρωσα το κύκλωμα προφανώς ενόχλησε κάποιους στην Αθήνα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι μετά την δική μου εξυγιαντική παρέμβαση, ο Yπουργός Κοτζιάς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου; Επιβεβαίωσε έτσι τον θλιβερό κανόνα (καθώς η περίπτωσή μου δεν ήταν μοναδική) ότι όσοι έμπρακτα στρέφονται κατά της διαφθοράς στο Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται οι ίδιοι κατηγορούμενοι!

Τέλος, “ξεχνούν” το σπουδαιότερο οι περιφερόμενοι, καθ’ έξιν συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ: ότι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ με αθώωσε πανηγυρικά και αμετάκλητα τον Μάρτιο του 2019 από τις βαρύτατες όσο και ανυπόστατες κατηγορίες με τις οποίες με δίωξε πειθαρχικά ο Υπουργός Κοτζιάς επί Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα…».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ