Εκλογές 2023: Debate Κουμουτσάκου – Τζανακόπουλου στον Realfm 97,8 για το μεταναστευτικό

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα ο υποψήφιος με τη ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «υπάρχει η βεβαιότητα πως στο αμπάρι βρίσκονταν παιδιά και γυναίκες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Νομίζω ότι το τραγικό αυτό δυστύχημα είναι το αποτέλεσμα πολιτικών πολιτικών και της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης που επί 4 χρόνια έχει αποδεχθεί να λειτουργεί ως ο χωροφύλακας και δεσμοφύλακας όπως οι υπόλοιπες χώρες υποδοχής προσφύγων και μεταναστών».

«Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές θα συνεχίζουν. Βεβαίως τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να υπάρχουν ασφαλή περάσματα και συνολική πολιτική. Χρειάζεται αναθεώρηση του “Δουβλίνο 2”, χρειάζεται υποχρεωτικότητα στις μετεγκαταστάσεις» πρόσθεσε.

«Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα, γιατί αν ήταν τότε θα είχε λύση. Οι μετακινήσεις πληθυσμών είναι ένα χαρακτηριστικό διαχρονικό στην ιστορία της ανθρωπότητας» δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «Η Ευρώπη θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ένας μεγάλος μαγνήτης πληθυσμών και αυτό δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί γιατί αυτή είναι η γεωπολιτική και οικονομική πραγματικότητα της περιοχής μας. Ποιες είναι οι ευθύνες της Ευρώπης; Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί σε δύο επίπεδα, το ένα είναι η μάχη στις αιτίες, στη ρίζα του φαινομένου και το άλλο είναι παράλληλα να εκριζώσει τους μηχανισμούς που αξιοποιούν το φαινόμενο» υπογράμμισε.

«Οι άνθρωποι που είναι πάνω στη βάρκα, τους έχουν δασκαλέψει να μην επιτρέψουν σε κάποιον να τους εμποδίσει να πάνε στον προορισμό τους. Αυτό είναι ακόμη ένα στοιχείο που κάνει απάνθρωπα τα δίκτυα των διακινητών και πρέπει σε πρώτο χρόνο να τα χτυπήσουμε και να τα διαλύσουμε» επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ