Πάνος Καμμένος: Διαφωνώ με την άδεια Κουφοντίνα-Δεν τελειώσαμε με την 17Ν

Απόλυτα αντίθετος στην χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “ΣΗΜΕΡΑ” ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για μια πολιτική απόφαση, αλλά για απόφαση της Δικαιοσύνης στην οποία ουδείς επιτρέπεται να παρέμβει.

“Ήμουν ο τελευταίος μάρτυρας της δίκης της 17Ν. Εγώ ξεκαθαρίζω ότι πολιτικά, είμαι απόλυτα αντίθετος στο να δοθεί άδεια σ’ έναν άνθρωπο ο οποίος μέχρι τώρα, δεν έχει ουσιαστικά αποκηρύξει τα εγκλήματα για τα οποία έχει καταδικαστεί. Όμως, θα πρέπει να πούμε και να ξεκαθαρίσουμε – και χαίρομαι ιδιαίτερα ότι και στις θέσεις που βγήκανε και από την Αμερικανική Πρεσβεία και από την Αγγλική Πρεσβεία που έχουνε και θύματα από την 17Ν, όπως θύματα έχουμε και Έλληνες από την 17Ν, μη το ξεχνούμε- είναι ότι αυτή είναι μια απόφαση της δικαιοσύνης στην οποίαν η εκτελεστική εξουσία δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Δεν είναι δηλαδή μία πολιτική απόφαση. Αν ήταν θέμα μιας πολιτικής απόφασης, βεβαίως και απ’ τις δυνατότητες που έχουμε ως μετέχοντες στην κυβέρνηση θα είχαμε αντιδράσει”.

“(…) Εγώ είμαι ξεκάθαρα υπέρ της θέσεως ότι θα πρέπει ότι εκείνοι οι οποίοι ουδέποτε μετανόησαν να έχουν μία διαφορετική αντιμετώπιση από εκείνους οι οποίοι μετανόησαν και, αν θέλετε, εξέτισαν και ένα μέρος της ποινής τους. Ο Κουφοντίνας είναι από αυτούς που δε μετανόησε ποτέ. Από εκεί και πέρα δε μπορώ να παρέμβω και δε μου επιτρέπεται να παρέμβω σε μία απόφαση της δικαστικής αρχής”.

Όσο αφορά τη χθεσινή στάση της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία ζήτησε απαντήσεις από τη κυβέρνηση για την άδεια Κουφοντίνα, ο Πάνος Καμμένος απάντησε:

“Η κα. Μπακογιάννη δε παρενέβη στην αποφυλάκιση του Ξηρού. Η κα. Μπακογιάννη βρήκε εχθές, έναν τρόπο να δημιουργήσει μία εντύπωση, όταν εκείνη, όταν είχε θέση ευθύνης, κι όταν στη κυβέρνηση ήταν η κυβέρνηση η δική της και πρωθυπουργός της ο Αντώνης Σαμαράς, στου οποίου τη κυβερνητική ομάδα συμμετείχε, και μάλιστα διορισμένη Βουλευτής, δεν αντέδρασε τότε. Κι έρχεται τώρα να το βάλει πρώτο θέμα. Φαίνεται ότι ήταν λίγο τα «παραδεισένια» χαρτιά που έβαλαν τη κα. Μπακογιάννη να προτιμήσει να κάνει τη φασαρία εχθές”.

Εντύπωση ωστόσο, προκαλεί η δήλωση του υπουργού, ότι η υπόθεση της 17Ν, χρειαζόταν περαιτέρω έρευνα. “Δεν προχώρησε η έρευνα παραπέρα και για τη 17Ν και για τον ΕΛΑ. Και βεβαίως, δεν απεκαλύφθησαν οι πραγματικές «κεφαλές» της 17Ν. Δεν απεκαλύφθησαν αρκετά από εκείνα τα τρομοκρατικά χτυπήματα τα οποία εδόθησαν με εντολές κάποιων υψηλά ισταμένων. Είτε είναι επιχειρηματίες είτε είναι άλλοι. Μέσα ή έξω από την Ελλάδα. Οι έρευνες για τη 17Ν σταμάτησαν σε αυτήν την ομάδα. (…) Πρέπει να βρούμε άκρη διότι η 17Ν και η τρομοκρατία στην Ελλάδα στοίχισε πάρα πολύ ακριβά. Και βεβαίως στοίχησαν και εκείνοι οι οποίοι προϋπήρχαν της ομάδας αυτής που συνελήφθη”.

Η δήλωση του κ. Καμμένου περί “συγνώμης” της Ντόρας Μπακογιάννη στην υπόθεση της αναβάθμισης των F-16, προκάλεσε λίγα λεπτά αργότερα, την τηλεφωνική της παρέμβαση.

«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» ήταν η αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ στις δηλώσεις Καμμένου. «Δεν θα δώσω διέξοδο στο αδιέξοδο του κ. Καμμένου, στην απίστευτης βλακείας δήλωση ότι θα καλέσει τον Αμερικανό πρέσβη στη Βουλή να με κάνει ντα ντά για τα F-16» είπε στον ΣΚΑΪ. «Θα πρέπει να δικαιολογηθεί στη Βουλή να προσέλθει στη Βουλή να δώσει τις εξηγήσεις. Είναι απολογούμενος ο κ. Καμμένος, και θα προσέλθει στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ