Παναγιωτόπουλος: Σχηματίζεται κοινό μέτωπο απέναντι στους σχεδιασμούς της Τουρκίας

“Είναι δεδομένη η στάση της Τουρκίας να εγείρει διεκδικήσεις”, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της Άγκυρας για αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη και στην τουρκολυβική συμφωνία ενώ σημείωσε ότι απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς “βλέπουμε να σχηματιζεται ένα μέτωπο”.

“Θα βρει απέναντι της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό”, εκτίμησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος περιοδεύει τις τελευταίες ημέρες σε στρατιωτικές μονάδες σε νησιά υπογράμμισε ότι τα τείχη της χώρας φυλάσσονται από άγρυπνους φρουρούς και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.

“Κάνουμε την δουλειά μας ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν”, υποστήριξε ο κ. Παναγιωτόπουλος και σημείωσε:

“Είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα ο γείτονας κλιμακώνει την συμπεριφορά του, δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πράξεων αλλά από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε την δουλειά μας”.

Εφόσον για κάθε παραβίαση γίνεται μια αναχαίτιση, επομένως έχουμε πολλές αναχαιτίσεις, δεν ανησυχώ καθόλου τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη του στις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες όπως είπε “ξέρουν την δουλειά τους”.

“Διακατέχονται από πατριωτισμό, επαγγελματική νοοτροπία, αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής. Κάνουν αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας… Οπωσδήποτε η δική μας δουλειά είναι να τους βοηθάμε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και αξιόμαχοι”, συνέχισε προσθέτοντας πως έτσι αναμφισβήτητα απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου.

Για αυτό τον λόγο, η όπως την όρισε “άσκηση που πρέπει να λύσουμε” είναι το πώς θα έχουμε έτοιμες αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις με σύγχρονα οπλικά συστήματα… “Πώς θα πάμε από το καλό, γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στο καλύτερο, όσο πιο εντατικά αυτή την ώρα” κατέληξε διαψεύδοντας τα περί μείωσης δαπανών στον στρατιωτικό εξοπλισμό.

Πηγή πληροφοριών: ΣΚΑΪ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.