Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης – Οι πρώτες δηλώσεις τους

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, ορκίσθηκαν οι πέντε υπουργοί και υφυπουργοί, έπειτα από τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που ανακοινώθηκαν το πρωί.

Η ορκωμοσία των κ.κ. Σκέρτσου, Οικονόμου, Τριαντόπουλου, Λιβάνιου και Στύλιου έγινε με θρησκευτικό όρκο από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο οποίος ευχήθηκε στα πέντε κυβερνητικά στελέχη, να έχουν καλή δύναμη. Ακολούθησαν τα καθιερωμένα “πηγαδάκια” με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους πέντε υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ παρευρέθησαν και λιγοστοί συγγενείς τους.

Προσερχόμενοι στο Προεδρικό Μέγαρο, οι υπουργοί και υφυπουργοί έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Όταν οι ρεπόρτερ πλησίασαν τον Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, εκείνος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό. «Έχουμε να κάνουμε πολλά. Έχουμε δύσκολο έργο» είπε.

«Θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στην Εύβοια, αλλά και σε όλες τις αγροτικές περιοχές. Δύσκολος τομέας αλλά θα παλέψουμε όπως και στο Κτηματολόγιο. Θα προσπαθήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» είπε προσερχόμενος και ο Γιώργος Στύλιος, που αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Λιβάνιος που ορκίστηκε υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τόνισε: «Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Αυτό έχουμε μπροστά μας και αυτό θα πράξουμε».

«Από την ερχόμενη εβδομάδα θα τα λέμε πολύ συχνά» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και νέος κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Έχουμε να αναδείξουμε το έργο της κυβέρνησης. Είναι δύσκολη στιγμή, θα παλέψουμε, θα τα καταφέρουμε» είπε νωρίτερα, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας, ο Πρωθυπουργός αποχώρησε πεζή για το Μέγαρο Μαξίμου. Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν “πότε θα γίνει ο κανονικός ανασχηματισμός” αρκέστηκε να χαμογελάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ