Γιάννης Οικονόμου: Αυτός είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος – ΦΩΤΟ

Από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο λόγος για τον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος μετακινείται σε νέο πόστο μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που αποφάσισε να κάνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος είναι η Αριστοτελία Πελώνη. Σημειώνεται ότι ο κ. Οικονόμου είχε οριστεί υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον Ιανουάριο του 2021.

Ποιος είναι

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία τον Σεπτέμβριο του 1973, σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία ωστόσο δεν εξελέγη.

Από τον Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή. Από το 2013 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) θέση από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει, σε τιμητική θέση, στο ψηφοδέλτιο Β’ Αθηνών της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς. Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021, ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πλέον ορίζεται κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ