Ομόφυλα ζευγάρια: Στα χαρακώματα Ελληνική Λύση και Νίκη – Οι αναφορές στις 10 Εντολές και στην Παλαιά Διαθήκη

Στα χαρακώματα βρέθηκαν Ελληνική Λύση και Νίκη στη Βουλή, με αφορμή την ονομαστική ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Εκτός του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, κανένα άλλο κόμμα δεν διαθέτει τους 15 βουλευτές που απαιτούνται για να κατατεθεί το σχετικό αίτημα. Συνεπώς μόνο με σύμπραξη κομμάτων θα μπορούσε να έχει αυτό το αποτέλεσμα.

Άγρια κόντρα για το ρετιρέ της «δεξιάς πολυκατοικίας» πυροδοτεί το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο ούτε η Ελληνική Λύση, ούτε η Νίκη, διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να κατατεθεί το αίτημα.

«Υπογράψτε και εσείς, αλλά μην μου κάνετε την πονηρία, όπως ακούω από κάποιους προέδρους που είναι πολύ κοντοί στο ύψος των πολιτικών περιστάσεων “θα καταθέσουμε και εμείς μόνοι μας”. Θέλουμε 3 Έλληνες ακόμη, βοηθήστε μας» ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η Νίκη ήδη από εχθές το βράδυ δήλωσε δημοσίως ότι επιθυμεί ονομαστική ψηφοφορία και ότι θα καταθέσει το σχετικό αίτημα. Δεν διαθέτει όμως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών. Ως εκ τούτου προτείνουμε όλα τα αντίθετα κόμματα στον γάμο ομοφυλοφίλων να συνυποβάλλουμε χωρίς ηγεμονικό τίτλο, λογότυπα και εντυπωσιοθηρία με κοινό έγγραφο – όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής – το αίτημα», τόνισε από το βήμα της Ολομέλεια ο Δημήτρης Νατσιός, ανακοινώνοντας ότι θα κατατεθεί «αυτόνομα» αίτημα και όχι σε συνεργασία με τον Βελόπουλο.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κ. Χήττας, ανέφερε πως ο κ. Νατσιός έγινε πολιτικός αντιγραφέας του κ. Βελόπουλου. «Είστε πολιτικά μικρόψυχος. “Ου κλέψεις” λένε οι δέκα εντολές στην Καινή Διαθήκη. Επικαλείστε τις δέκα εντολές αλλά εσείς δεν τις εφαρμόζετε. Συρθήκατε πίσω από την πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου και γίνατε πολιτικός αντιγραφέας αλλά εμφανίζεστε ως καλός χριστιανός».

Ο κ. Νατσιός τόνισε ότι το “ου κλέψεις” δεν είναι στην Καινή Διαθήκη, αλλά στην Παλαιά. «Η Παλαιά Διαθήκη λέει μην κρίνεις για να μην κριθείς. Αυτό που ακούμε είναι υποτίμηση και μείωση. Έχω ακούσει να με λέτε “δασκαλάκο”. Όσα είπατε δεν στέκουν. Καταθέτουμε την πρόταση μας χωρίς σφραγίδα. Δεν μας ενδιαφέρουν ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος. Αν είναι κόκκινος, μπλε ή πράσινος. Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα αρκεί να πιάνουμε ποντίκια».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, συνεργάτες του κ. Βελόπουλου διέρρεαν πως συμπληρώθηκε ο αριθμός των 15 βουλευτών, κρατώντας ωστόσο ως μυστικό τα ονόματα που συνυπογράφουν.

Στην… μέση βρέθηκαν και οι Σπαρτιάτες, οι οποίοι, όπως φάνηκε, διάλεξαν το «στρατόπεδο» της Νίκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ