Όλοι επιλέγουν…. Κουτσούμπα – Γιατί Μητσοτάκης και Τσίπρας θέλουν να βγουν μαζί του για ποτό

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι πολιτικοί αρχηγοί κορυφώνουν τις προεκλογικές τους εμφανίσεις, σε μία προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο δικό τους κόμμα. Εκτός από τις ομιλίες που απευθύνουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι πολιτικοί αρχηγοί παραχωρούν και τις τελευταίες συνεντεύξεις τους, με το βλέμμα κυρίως στους νέους και τους αναποφάσιστους που αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά το αποτέλεσμα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης.

Μερικές φορές, οι συνεντεύξεις έχουν ένα πιο προσωπικό και χαλαρό ύφος κι έτσι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα εκτός αυστηρής πολιτικής ατζέντας και επικαιρότητας. Σε δύο τέτοιου είδους συνεντεύξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκαν να απαντήσουν με ποιον άλλον πολιτικό αρχηγό θα έβγαιναν, προκειμένου να πιούν ένα ποτό ή έναν καφέ. Και οι δύο, επέλεξαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Τι απαντά, όμως, ο ίδιος ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος είναι γνωστός για το χιούμορ και τις ατάκες του, που γίνονται viral;

Σήμερα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου και την πρωινή εκπομπή στον Alpha «Super Κατερίνα». Μεταξύ άλλων, στη συζήτηση με την παρουσιάστρια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «έχω πει ότι δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο άνθρωπος με τον οποίο εγώ θα έβγαινα κατ’ ανάγκη να πιω μια μπύρα, δεν νομίζω ότι ταιριάζουμε πολύ. Φαντάζομαι ότι και ο ίδιος θα έλεγε για εμένα αυτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε ευγενείς όταν βρισκόμαστε και να μπορούμε να πούμε και δυο κουβέντες ενδεχομένως έξω από την πολιτική».

Στην ερώτηση με ποιον πολιτικό αρχηγό θα έβγαινε ίσως για μια μπύρα, απάντησε: «Νομίζω ότι θα έβγαινα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Αλλά θα έβγαινα γιατί θέλω να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο σήμερα να είναι κομμουνιστής. Και νομίζω θα είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση».

Όταν η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε ότι σε σχέση με τους προηγούμενους αρχηγούς του ΚΚΕ, παρουσίασε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού, σημείωσε: «Αυτό θα ήθελα να διερευνήσω, γιατί για εμένα είναι δύσκολο να καταλάβω πώς μπορείς να υπερασπίζεσαι μια ιδεολογία η οποία χρεοκόπησε αποδεδειγμένα, η ίδια η ιστορία τη χρεοκόπησε. Πιστεύω ότι θα κάναμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση».

Παρόμοια ερώτηση είχε δεχτεί στα τέλη του περασμένου μήνα και ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο». Προς το τέλος της συνέντευξης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτήθηκε «με ποιον πολιτικό αρχηγό θα έβγαινε για ένα ποτό;».

Με δόση χιούμορ ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Ανάμεσα σε Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα, Βελόπουλο και Βαρουφάκη, νομίζω ότι με τον Δημήτρη Κουτσούμπα θα περνούσα καλύτερα».

Τι απαντά ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Από την πλευρά του, πάντως, ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαμηνύει ότι «τώρα με τις εκλογές δεν υπάρχει χρόνος ούτε για έναν καφέ».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών πριν από μερικές ημέρες, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ερωτήθηκε με ποιον πολιτικό αρχηγό θα έπινε καφέ.

«Σε μια περιοδεία μου, ένας νέος εργαζόμενος, μόλις το άκουσε αυτό μετά την πρόταση Τσίπρα για την “προοδευτική διακυβέρνηση-μούφα”, κάρφωσε τον Τσίπρα λέγοντας “καφέ το λένε τώρα»;… Καλά, τώρα με τις εκλογές δεν υπάρχει χρόνος ούτε για έναν καφέ. Ομως μετά, μπορεί να τύχει να βρεθείς με κάποιον και να πιεις κι έναν καφέ. Το θέμα είναι εάν έχεις κάποιο συγκεκριμένο κοινό αντικείμενο για να συζητήσεις, γιατί πέρα από τα τυπικά, τα οικογενειακά ή για τον καιρό, άντε να ανταλλάξεις και καμιά γνώμη για τις εξελίξεις…», είπε αρχικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Βέβαια, μετά τις εκλογές δεν ξέρεις και πού θα βρίσκεται και ο καθένας… Εγώ πάντως και οι σύντροφοί μου στο Κόμμα θα σχεδιάζουμε τις πρωτοβουλίες μας μέσα στο κίνημα και μέσα στη Βουλή, για να αντιπαρατεθούμε με την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ