Οικονόμου στον Realfm 97,8: Φως, διαφάνεια και λογοδοσία σε όλα – Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε στον Realfm 97,8 σχετικά με την εξεταστική επιτροπή που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι “αν σήμερα είναι εφικτό αυτό και να προκύπτει ότι μπορεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή από πρόταση της αντιπολίτευσης, οφείλεται στο γεγονός ότι η ΝΔ εισηγήθηκε την αναθεώρηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη Δημοκρατία, τη λογοδοσία και τη διαφάνεια”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα τόνισε ότι “σε αυτά καθ’αυτά τα ζητήματα, που θέτει στην πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε απαντήσει πολλές φορές και θα απαντήσουμε και πάλι. Το ουσιαστικό ζήτημα του γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή, συνδέοντας τα θέματα με αυτά που συμβαίνουν στην Αυστρία, να προσπαθήσει να πάει την ατζέντα εκεί, νομίζω ότι η απάντηση είναι αυτονόητη.

Είναι η πολιτική του αποτυχία και ανεπάρκειά του στα κεφαλαιώδη ζητήματα που συμβαίνουν στην πατρίδα και στην κοινωνία. Από το θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες και την ελληνο-γαλλική συμφωνία, μέχρι τους ρυθμούς ανάπτυξης και τις επιτυχίες της χώρας στην οικονομία, στην εργασία, στην αντιμετώπιση της πανδημίας εδώ που έχουμε φτάσει, με τα όσα έχουμε περάσει και με τη μάχη που συνεχίζεται να δίνεται. Όλα αυτά δεν έχουν απέναντί τους μια πειστική εναλλακτική πρόταση, μια ουσιαστική κριτική, μια άλλη κατεύθυνση, έχουν μια αγκύλωση στο παρελθόν και σε συγκεκριμένες συνταγές”.

“Επί της ουσίας έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συζητήσουμε και να δούμε αυτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον” υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

“Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία αυτή, να συζητήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται οι κυβερνήσεις δημόσιο χρήμα, σε ότι αφορά τα ΜΜΕ, ή στο ποια είναι η συμπεριφορά των εταιρειών δημοσκοπήσεων ή στο αν υπήρξε απόπειρα χειραγώγησης συγκεκριμένων εταιρειών σε όλη την περίοδο.

Μιας και θα συζητήσουμε είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε τι έχει γίνει στη χώρα από το 2015 και μετά για όλα αυτά τα ζητήματα. Η ΝΔ έχει αυτή την πρόθεση να μπει στη συζήτηση και να δούμε όλα όσα έχουν συμβεί γύρω από τα ζητήματα, πιστεύω δεν θα υπάρξει καμία αντίρρηση από όλους να κουβεντιάσουμε με πλήρες φως, διαφάνεια και λογοδοσία σε όλα” περιέγραψε.

“Έχουμε νιώσει και έχουμε ζήσει εταιρείες δημοσκοπήσεων που σχετίζονται με πρόσωπα του στενού κύκλου του πρώην Πρωθυπουργού, να προσπαθούν με έναν τρόπο να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα εικονική. Έχουμε δει το προηγούμενο διάστημα δημοσκοπήσεις να προβάλλονται σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, που αποτελούν δημοσιογραφικούς βραχίονες της τότε κυβέρνησης και σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιχειρούσαν όχι απλώς να χαμηλώσουν τη διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να ψηλώσουν και τη Χρυσή Αυγή μέρες, εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Αν αυτό λοιπόν, δεν είναι ένας πρώτος δείκτης χειραγώγησης ή κατεύθυνσης ή αλλοίωσης της πραγματικότητας γιατί μπορούμε να το συγκρίνουμε με τα αποτελέσματα που αμέσως μετά ήρθαν στις εκλογές, τότε τι είναι; Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα ξαναθυμηθούμε, να τα κουβεντιάσουμε, θέλει να τα ξαναψάξουμε. Με πολύ μεγάλη χαρά.

Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η κυβέρνηση δεν έχει να απολογηθεί για κάτι, έχει απαντήσει θεσμικά 5 φορές στο ελληνικό κοινοβούλιο, έχει δημοσιοποιήσει τη λίστα των ΜΜΕ που ενισχύθηκαν, έχει πράγματα να πει και να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο, που νομίζω ότι ο κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ότι είναι σε κατεύθυνση πράξεων που έγιναν εξαιτίας του ότι περάσαμε τη συγκυρία αυτή. Αλλά αφού η αντιπολίτευση θέλει να ξαναπάμε σε αυτά, θέλει να ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες, κάτι εκατομμύρια που χάνονταν στην πορεία για να στηθούν εντός και εκτός εισαγωγικών κανάλια και εφημερίδες…” συμπλήρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου για τα αντιπλημμυρικά στην Εύβοια

“Από την πρώτη στιγμή που είχαμε τις καταστροφές από την πυρκαγιά τρέξαμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και εξακολουθούμε να τρέχουμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχουμε καταφέρει μέσα σε 1,5-2 μήνες να κάνουμε όλα όσα θα έπρεπε ή θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει για να θωρακίσουμε στον μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό αυτές τις περιοχές από τις πλημμύρες” τόνισε.

“Έχουμε συμπτύξει χρόνους μελετών, έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες και προχωράμε σε έργα. Υπάρχει πρωτοφανής αριθμός ανθρώπων που δουλεύει εκεί στις περιοχές στη Βόρεια Εύβοια και θα εξακολουθεί να δουλεύει. Ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει, γίνεται. Από την πρώτη στιγμή, αφού είχαμε τα καταστροφικά αποτελέσματα των πυρκαγιών και στο πεδίο των αποζημιώσεων και στο πεδίο των αποκαταστάσεων, ο κρατικός μηχανισμούς με ρυθμούς πρωτοφανείς και ταχύτητας και αποτελεσματικότητας βρίσκεται συνεχώς εκεί και κάνει ότι μπορεί για να θωρακίσει τις περιοχές. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό” είπε ο κ. Οικονόμου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ