Οικονόμου: Ανακοινώσεις την Τρίτη για τα μέτρα κατά του κορονοϊού – Επιστρέφει η μάσκα;

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι το νέο πλαίσιο λειτουργίας και τα μέτρα που αφορούν την πανδημία θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότατα την Τρίτη, αποκαλύπτοντας ότι η επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους είναι στο τραπέζι.

“Είναι ένα ενδεχόμενο. Εφόσον το υποδείξει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων οφείλουμε να το εφαρμόσουμε” είπε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

“Νομίζω ότι την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας, όσον αφορά την πανδημία και τον Covid. Δυστυχώς δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο, δεν υποχωρεί. Δημιουργεί απειλές κυρίως για όσους είναι ανεμβολίαστοι” ανέφερε.

“Ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι ή θα νοσήσουν” πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου. “Με τους αριθμούς των εμβολιασμών δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές” υπογράμμισε.

“Θα πάμε σε μια σειρά από μέτρα που θα προστατέψουν την κοινωνία και την οικονομία από μεγάλες περιπέτειες” σημείωσε.

Σύμφωνα με όσα είπε για κάποιους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας. “Γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει. Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η οικονομία” σχολίασε.

Μέτρα - Κορονοϊός - Οικονόμου

Οικονόμου: Τι είπε για τη συνομιλία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Αναφερόμενος στη χθεσινή επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Οικονόμου είπε ότι ήταν πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά εξ όσων αντιλαμβάνεται υπήρχε και στις σκέψεις της απέναντι πλευράς.

“Έγινε συζήτηση σε καλό κλίμα… Υπάρχει συναντίληψη της όλης κατάστασης και έγιναν καθαρές εξηγήσεις από ελληνικούς πλευράς, δηλαδή να στηρίξουμε τις χώρες κοντά στο Αφγανιστάν για να επιστέψουν οι άνθρωποι στις εστίες τους, όταν βελτιωθεί η κατάσταση” περιέγραψε.

Ερωτηθείς για τον Έβρο και αν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων απάντησε ότι “Είμαστε σε εγρήγορση να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να εργαλειοποιήσει την κρίση στο Αφγανιστάν” υπογράμμισε.

“Ούτε η Τουρκιά επιθυμεί ροές, αλλά είναι ξεκάθαρο και ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει ρότα, έχει θωρακίσει τα σύνορα της” ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ