Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την κινητικότητα

Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την κινητικότητα

 

Συνάντηση την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Γ.Γ. Δημήτρης Στεφάνου.

 Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο Γ. Ντόλιος υπεύθυνος της Κ.Ο για την Δημόσια Διοίκηση, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Κ. Πιερρακάκης με τα μέλη της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Γ. Κουτρουμάνης και Χ. Πρωτόπαπας. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά οι εξελίξεις για την πρώτη φάση της κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων και ο τρόπος κάλυψης των κενών θέσεων του Δημοσίου από τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία του κόμματος  ζήτησε:

 

α) Να προσδιοριστούν όλα τα κενά του Δημοσίου από τα Υπουργεία και τους φορείς κατά ειδικότητα.

 

β) Να συμπληρωθούν αυτά από τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, με βάση την αξιολόγηση και τα προσόντα τους.

 

γ) Να τηρηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις (όπως για την Δημοτική Αστυνομία και τους καθηγητές των Τεχνικών Λυκείων) πράγμα που αφορά και άλλα Υπουργεία.

 

δ) Να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των ενδιαφερομένων εργαζομένων για την όλη διαδικασία.

 

Επίσης το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι πρέπει:

  1. Για την β’ φάση της κινητικότητας να προηγηθεί πλήρης αξιολόγηση του συνόλου των δομών και προσώπων του Δημοσίου Τομέα, ώστε να μην υπάρξουν νέες οριζόντιες παρεμβάσεις στο θέμα αυτό.
  2. Να ανοίξει ο διάλογος για την αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις.
  3. Να δοθεί η δυνατότητα εθελοντικών αποχωρήσεων με πρόωρη συνταξιοδότηση ιδιαίτερα για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων σε διαθεσιμότητα.  Για αυτό το θέμα συμφωνήθηκε η περαιτέρω επεξεργασία της διάταξης με το Υπουργείο.
  4. Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την κατάληξη Πειθαρχικών (ώστε να απομακρυνθούν οι επίορκοι και οι έχοντες πλαστά πιστοποιητικά), και επίσης να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση του θέματος των “προσωρινών διαταγών”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ