Οι εκλογικοί συσχετισμοί και η ατζέντα – Τι δήλωσε ο Δημήτρης Μαύρος στον Realfm 97,8

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στους εκλογικούς συσχετισμούς.

«Υπάρχει μια βάση, βλέπουμε ότι από το 2019 έως και σήμερα, η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και δεν φαίνεται εύκολο πράγμα αυτό να αλλάξει μέχρι τις εκλογές. Άρα αυτό είναι μια πρώτη βάση. Το δεύτερο είναι ότι τα ποσοστά της ΝΔ είναι μεταξύ 34% με 35% και του ΣΥΡΙΖΑ είναι γύρω στις 6,5 με 7,5 μονάδες κάτω. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο κόμματα προσπαθούν αυτή τη στιγμή να απαντήσουν στο ερώτημα πώς θα αυξήσω ή θα μικρύνω τη διαφορά» είπε αρχικά.

«Ο ένας θα προσπαθήσει να μιλήσει για δικαιοσύνη και μιλάω για την κυβέρνηση – ότι δεν έχω κάνει πράγματα κακά και δεν έχω κάνει πράγματα μόνο για τους πλουσίους, έχω δώσει επιδόματα κλπ, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να μιλήσει για την οικονομική δεινότητα» σχολίασε. «Αυτή θα είναι η ατζέντα. Δυστυχώς φοβάμαι ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές δεν θα πάμε με ένα δημιουργικό τένις, για να αναδειχθούν και να πιεστούν οι παίκτες να βγάλουν ό, τι καλύτερο από μέσα τους, αλλά θα έχουμε μάλλον πολωτικές και επιθετικές κινήσεις του ενός προς τον άλλον» περιέγραψε ο κ. Μαύρος.

«Η ΝΔ φαίνεται από τα στοιχεία και είναι συνεχόμενο, άρα κάτι γίνεται εκεί, χάνει το 10% του ποσοστού της προς μικρότερα, δεξιότερα κόμματα. Αυτό πρέπει κάπως να το μαζέψει για να διατηρήσει τη διαφορά που είναι στις 7 plus μονάδες ή για να διεκδικήσει την αυτοδυναμία» συμπλήρωσε.

«Ο κ. Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλετε από την άλλη έχει μεγάλη αγωνία, φοβάται τη συμμετοχή νεότερων ηλικιών» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για την αδιευκρίνιστη ψήφο απάντησε ότι το ποσοστό είναι περίπου 15% με 20%.

«Μέσα σε αυτή την αδιευκρίνιστη ψήφο, το κέντρο βάρος αυτών των ανθρώπων γέρνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε. «Από την άλλη είναι ένα ακαθόριστο, θυμωμένο τοπίο, που δεν ξέρει κανείς από πού να το πιάσει» ανέφερε ο πρόεδρος της MRB.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ