Νίκος Χατζηνικολάου: Τα σενάρια για τις εκλογές και η συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο

Τα εκλογικά σενάρια για τις πιθανές ημερομηνίες έχουν «φουντώσει» το τελευταίο διάστημα. Όλοι περιμένουν πότε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει την ημερομηνία για τις εκλογές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8, οι ημερομηνίες που φαίνεται να προκρίνονται είναι η 9η Απριλίου για τις πρώτες εκλογές και στη συνέχεια η 14η ή 21η Μαΐου για τις δεύτερες εκλογές.

«Το 9 Απριλίου ακούγεται όλο και πιο έντονα, φαίνεται προς τα εκεί να οδεύουν τα πράγματα. Φαίνεται ότι αυτή είναι η ημερομηνία. Δεν έχει ακόμα κλειδώσει, θέλω να πω πως δεν έχει δώσει ακόμα σήμα ο Πρωθυπουργός στους συνεργάτες του για την ημερομηνία, όμως όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι αυτή θα είναι. 9 Απριλίου και στη συνέχεια 14 ή 21 Μαΐου η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση» περιέγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Φαίνεται επίσης, έτσι πληροφορούμαι από κορυφαία στελέχη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ότι δεν έχει αντίρρηση στην ημερομηνία αυτή, ούτε η εκκλησία. Δεν έχει αντίρρηση ο Αρχιεπίσκοπος και μάλιστα σε φιλική συζήτηση που είχε όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε πως έχουν ξαναγίνει εκλογές Κυριακή των Βαΐων, τότε είχε πέσει στις 8 Απριλίου, και δεν δημιούργησαν κανένα θέμα» πρόσθεσε.

«Επομένως αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, όπως έντονα φημολογείται, η Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι εβδομάδα διερευνητικών εντολών. Στη διάρκειά της θα έχουμε τις πρώτες διερευνητικές εντολές προς τα κόμματα και αν δεν προκύψει κυβέρνηση, θα οδεύσουμε προς τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Οι δύο ημερομηνίες είναι η 14η Μαΐου που συμπίπτει με τις τουρκικές εκλογές και η 21η Μαΐου που συμπίπτει πιθανότατα με τον δεύτερο γύρο της τουρκικής προεδρικής εκλογής» σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ