Ο Βούτσης για τον Τσακαλώτο: Δεν υπάρχει διένεξη – Αποστάσεις από την επικοινωνιακή διαχείριση

«Είναι προς το συμφέρον όλων να κλείσει η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση “χθες”» τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» ο κ. Βούτσης σημειώνει ότι «νομίζω ότι τις προσεχείς ημέρες, μέχρι την 20ή Φεβρουαρίου, θα έχει δοθεί το σήμα για να πάμε επιτέλους στην απόφαση συμμετοχής της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση»

«Η μη συμμετοχή στο QE αποτελεί μια μοναδικότητα δυσμενή και ετεροβαρή για τη χώρα μας εδώ και δύο χρόνια. Γι’ αυτό μίλησα για έναν “βρώμικο πόλεμο” ο οποίος διεξάγεται από ορισμένους κύκλους της ΕΕ απέναντι στη χώρα μας» επεσήμανε.

Ο Νίκος Βούτσης διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και του ΕυκλείδηΤσακαλώτου και σημειώνει ότι η Αθήνα υλοποιεί κατά γράμμα τη συμφωνία του Ιουλίου.

Παίρνει ωστόσο αποστάσεις από την επικοινωνιακή διαχείριση του υπουργού Οικονομικών στο ζήτημα της υλοποίησης των συμφωνηθέντων.

«Δεν υπάρχει διένεξη. Πιστεύω ότι όλους αυτούς τους μήνες -και με την πρώτη αξιολόγηση και τώρα- γίνεται μια άριστη δουλειά με τους ιθύνοντες της διαπραγμάτευσης στα όρια της γραμμής που συλλογικά συμφωνούμε και εκφράζει ο πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων. Από εκεί και πέρα για επιμέρους εκτιμήσεις -οι οποίες όμως δεν αποτελούν πρόσκομμα ή προϋπόθεση για να πάει αλλιώς η διαπραγμάτευση- μπορούμε όλοι να έχουμε τις ιδιαίτερές μας απόψεις» σημείωσε.

«Εάν υπήρξε μια αμφισβήτηση προχθές ήταν κατά πόσον επικοινωνιακά έχει δοθεί στον κόσμο να αντιληφθεί ότι αυτό το οποίο είπε ο κ. Τσακαλώτος για το 1/3 αφορά, όχι σε νέα νομοθέτηση μέτρων αλλά στα υπόλοιπα που υπάρχουν και μένουν να υλοποιηθούν με υπουργικές αποφάσεις και διατάγματα σε ήδη ψηφισμένους νόμους» πρόσθεσε.

«Αυτό δεν είχε γίνει καθαρό και δεν είναι καθαρό ακόμα δημοσίως και γι’ αυτό υπήρξε εικόνα μιας πιθανής διένεξης όταν είπα «ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο να σας πει ακριβώς τι συμβαίνει». Περί αυτού πρόκειται» τόνισε ο κ. Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπήρξε ποτέ δίλημμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. «Δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπήρξε ποτέ. Ούτε στις πιο δύσκολες συνθήκες που μας απειλούσαν και τελικά μας επέβαλαν τα capital controls» τόνισε.

Πηγή: AΠΕ, Ναυτεμπορική

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: Να αποφασίσουν οι δανειστές ενιαία γραμμή για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μουζάλας για το προσφυγικό: Απαιτούμε η Ευρώπη να εκπληρώσει τελικά την υπόσχεσή της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ