Ο Βορίδης για τον Άδωνι: Με ενοχλεί που λένε ότι δεν εκφράζει την κεντρική ιδεολογία της ΝΔ

Την απάντησή του στην κριτική που δέχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης για την επιλογή του στη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ έδωσε μέσω του Real Fm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, Μάκης Βορίδης.

Ο κ.Βορίδης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχολίασε: «Ποτέ δεν έχω μπει στην επιλογή προσώπων για κανέναν πρόεδρο της ΝΔ, για κανέναν πρωθυπουργό, γιατί έχουν δικαίωμα επιλογής ορισμένων προσώπων. Το να εστιάζει κανείς στα προσωπικά χαρακτηριστικά, μου αρέσει ο «Α», δεν μου αρέσει ο «Β», είναι κάτι το οποίο εγώ το βρίσκω, ας το πω, και σχετικά άκομψο και αγενές και δεν είναι και δική μου δουλειά» και πρόσθεσε: «Όμως θα πω κάτι: εκείνο το οποίο με ενοχλεί στην κριτική που δέχεται ο Άδωνις είναι ότι δεν παίρνει καν χαρακτήρα προσωπικό. Δηλαδή δεν λένε ότι ο Άδωνις δεν μου αρέσει, γιατί φωνάζει πολύ, λένε ότι δεν εκφράζει την κεντρική ιδεολογία της ΝΔ. Αυτό με συγχωρείτε είναι τελείως απαράδεκτο».

«Εγώ αυτό δεν το ακούω. Θεωρώ ότι εκφράζει κεντρικές φωνές, εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι μέσα στο corpus που ενσωματώνει η ΝΔ. Και νομίζω ότι αν αρχίσουμε να λέμε τέτοια στο εσωτερικό της ΝΔ, δηλαδή τι, ότι ο «τάδε» δεν μας κάνει γιατί αποκλίνει, ο «άλλος» δεν μας αρέσει γιατί πάει προς το κέντρο, ο «παρακάτω» δεν μας αρέσει γιατί δεν εκφράζει αυτό ή εκείνο, ο Άδωνις δεν μας αρέσει γιατί είναι πολύ δεξιός, με συγχωρείτε, θεωρώ ότι αυτό αποτελεί θρυαλλίδα για την ενότητα της παράταξης», σημείωσε ο κ.Βορίδης.

«Υπάρχει κι άλλη γκρίνια. Γιατί κάνουμε διεύρυνση», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και ανέφερε: «Ο Άδωνις δεν μας αρέσει γιατί είναι πολύ δεξιός, αλλά εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε και το Ποτάμι γιατί είναι πολύ κεντρώο. Δεν ξέρω τώρα ποιοι βάζουν αυτή τη λογική. Επιτρέψτε μου, αλλά εγώ είμαι τελείως αντίθετος. Θεωρώ ότι η ΝΔ πρέπει να είναι ένα ανοικτό κόμμα, το οποίο να ενώνει τις δυνάμεις της πατρίδας και της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, και γύρω από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα να συνταχθούν όλες οι δυνάμεις που συμφωνούν σε αυτό για να μπορέσουν να δημιουργήσουν μία πρόταση που θα ανασυγκροτήσει τον τόπο. Δεν πιστεύω στις εξαιρέσεις, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να δεχθούμε τέτοιου είδους κριτικές».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Διαβάστε επίσης:

Κουρουμπλής: Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος

Παυλόπουλος: Νομικώς ενεργές οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ