Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας κάλεσε στο παλάτι τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Μπιν Αλ Χουσέιν κάλεσε στο Παλάτι τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μία έκπληξη, εκτός προγράμματος περίμενε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στην δεύτερη ημέρα της διήμερης περιοδείας του στην Ιορδανία.

Ο ίδιος ο βασιλιάς του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Abdullah II bin Al Hussein παραχώρησε εκτάκτως εξαιρετικά τιμητική Ακρόαση στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Χώρα κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Chairman Joint Chiefs of Staff (CJCS) Jordanian Armed Forces (JAF) Major General Yousef Ahmed Al-Hnaity, στο Παλάτι Al Husseiniya στο Αμμάν.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ-Βασιλιάς Ιορδανίας

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο οποίος συνοδευόταν από τον Ομόλογο του, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την Αυτού Μεγαλειότητα για τις άριστες εντυπώσεις του από την φιλοξενία του στην Ιορδανία, καθώς και για την ισχυρή Στρατιωτική Συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 50 χρόνια μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών, όπως και για τον σχεδιασμό της περαιτέρω αναβάθμισής της μέσω του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2022 που υπεγράφη χθες 8 Νοεμβρίου 2021 στο Αμμάν.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τον διαβεβαίωσε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να εργάζονται για την προώθηση των ήδη άριστων και πολυεπίπεδων σχέσεων με αυτές της Ιορδανίας, συμβάλλοντας στις από κοινού διαρκείς προσπάθειες των 2 Χωρών για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Βασιλιάς της Ιορδανίας καλεί στο Παλάτι να δει Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, μόνο του. Κι αυτό δείχνει πολλά για την αμυντική διπλωματία που ο Στρατηγός Φλώρος προωθεί στην ευρύτερη περιοχή των αραβικών χωρών και της Μέσης Ανατολής, αλλά και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και προώθησης της ειρήνης.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.