Ο Βαρουφάκης κατέθεσε USB με τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup – Ο Τασούλας του το επέστρεψε

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα εργασιακά έδωσε τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ένα USB με τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015, βάζοντας “φωτιά” στη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, στο τέλος της δευτερολογίας του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ 25 είπε: “Τα ψεύδη του 2015 χρησιμοποιούνται ως όπλα εναντίον των εργαζομένων σήμερα. Ήταν τελείως νόμιμη η ηχογράφηση του eurogroup. Αν θέλετε να ακούσετε τι γινόταν τότε, αφήνω τις ηχογραφήσεις εδώ για να αποφασίσετε πώς θα γίνουν προσβάσιμες”. Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Τασούλας: Του επιστρέφω την επιστολή ως απαράδεκτη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Τασούλα, ο οποίος αμέσως μετά τη δευτερολογία του κ. Βαρουφάκη είπε τα εξής:

“Πριν φύγει ο κ Βαρουφάκης για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως είπε, άφησε ένα φάκελο ως “εμπιστευτικό”, λέγοντας ότι περιέχει τις κρυφές μαγνητοφωνήσεις του Eurogroup. Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ούτε τη Βουλή ως αχθοφόρο ή βαστάζο των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη εν προκειμένω. Του επιστρέφω την επιστολή ως απαράδεκτη. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο όποιας ευθύνης θέλει να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων”.

Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν, στην πρωτολογία του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Το 2015, όταν ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση, θυμάμαι να λέει ‘θα δώσουμε στους δανειστές τα πλεονάσματα, να πάρουμε τα εργασιακά’. Του απαντούσα ότι πρόκειται για στοιχειώδες σφάλμα, τότε θεωρούσα ότι απλά ήταν σφάλμα, σήμερα γνωρίζω καλύτερα, επρόκειτο για πολιτική επιλογή που οδήγησε εξ επί τούτου στη σημερινή ζοφερή κατάσταση την οποία εκμεταλλεύεται το πιο παρασιτικό μέρος ολιγαρχίας για να πλουτίζει”.

“Πότε ακριβώς σας το είπε αυτό ο κ. Τσίπρας;” τον ρώτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ.Βαρουφάκης απάντησε: “Το 2015. Ξέρετε πολύ καλά ότι ήμουν πολύ λίγους μήνες στην κυβέρνηση. Αν διαβάσετε το βιβλίο μου θα δείτε και συγκεκριμένη ημερομηνία”.

Μητσοτάκης για Βαρουφάκη: Έτσι προέκυψαν τα πλεονάσματα κύριε Τσίπρα; – ΒΙΝΤΕΟ

Κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στα όσα είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας:”Δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο, άκουσα με πολλή προσοχή αυτά που είπε ο κ. Βαρουφάκης. Έχω μια απορία κατ’ αρχάς κ. Τσίπρα. Γιατί δεν είστε ποτέ στην αίθουσα όταν μιλά ο κ. Βαρουφάκης; Γιατί; Γιατί φροντίζετε πάντα να απουσιάζετε; Ο κ. Βαρουφάκης είπε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σήμερα” τόνισε και συνέχισε:

“Μέσα σ’ αυτά, εγώ δεν το είχα ξανακούσει,με προέτρεψε να διαβάσω το βιβλίο του, το οποίο ομολογώ ότι δεν το έχω διαβάσει. Μας είπε ότι το γνώριζε ο κ. Τσακαλώτος, να δώσουμε τα πλεονάσματα, τα μεγάλα πλεονάσματα, για να πάρουμε τα εργασιακά. Αλήθεια; Έτσι προέκυψαν τα πλεονάσματα κύριε Τσίπρα; Έτσι εξηγείται η επιμονή σας γιατί δεν θέλατε ποτέ την επαναδιαπραγμάτευση των υψηλών πλεονασμάτων;”

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πόσο πολύ έχετε αγαπήσει τελευταία τον Βαρουφάκη; – ΒΙΝΤΕΟ

“Κύριε Μητσοτάκη, πόσο πολύ τον έχετε αγαπήσει τελευταία τον κ. Βαρουφάκη; Σας είναι ιδιαίτερα συμπαθής ‘ο άνθρωπος που κατέστρεψε τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015’. Έτσι δεν λέγατε; ‘Ο άνθρωπος που διέλυσε τις τράπεζες’, ‘ο άνθρωπος που έφερε χρέος στη χώρα”, μια λέγατε 50 δισ., μία 100 δισ., 150 δισ., 200 δισ. Τώρα πόσο πολύ τον έχετε αγαπήσει;”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως “Καταλαβαίνουμε όλοι τους λόγους για τους οποίους ενδεχομένως σας είναι εξαιρετικά σημαντικός”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.