Ο Τόσκας στον Real Fm 97,8: Δεν αποκλείω ατύχημα στη διαπραγμάτευση

«Στη ζωή υπάρχουν και τα αδιέξοδα και τα ατυχήματα, υπάρχει και η μετατόπιση της ισορροπίας γιατί κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη βλέπουν ότι δεν είναι μονόδρομος η συνεργασία με το ΔΝΤ και δεν είναι μονόδρομος η αποδοχή των θέσεων του ΔΝΤ, ούτε η αποδοχή των θέσεων του κ. Σόιμπλε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη. 

«Στην παγκόσμια ισορροπία όλα μπορούν να συμβούν.  Αν επιμείνουν ΔΝΤ και Σόιμπλε και πάει σε μεγάλο μάκρος χρόνου το θέμα της συμφωνίας μπορεί να υπάρξουν αδιέξοδα. Αλλά όλες οι ενδείξεις που έχουμε αυτήν τη στιγμή δεν είναι σε αυτήν την κατεύθυνση είναι σε αντίθετη» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ερωτηθείς για το τι μπορεί να είναι το ατύχημα ο κ. Τόσκας απάντησε ότι «μπορεί να καθυστερήσει λίγο η δόση».

«Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια που κάνουν συγκεκριμένοι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης να πάνε στην κατεύθυνση του ΔΝΤ με όρους δυσμενείς για την παραγωγικότητα των χωρών του νότου, πιστεύουμε ότι δεν θα περάσει. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε μέτρα όπως μας ζητάει η κατεύθυνση αυτή. Πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα ισορροπήσουν και θα εκλογικευτούν αυτές οι πλευρές, γιατί αυτή η λογική εδώ και χρόνια έχει φανεί ότι δεν βγάζει πουθενά και σιγά –σιγά θα ηρεμήσει η κατάσταση και θα εξευρεθούν λύσεις» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων σε παγκόσμιο επίπεδο που επηρεάζει φυσικά εμάς γιατί είμαστε σε μία δύσκολή θέση. Είναι σύγκρουση μεγάλων βουβαλιών που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει. Είμαστε σε δυσμενή θέση αλλά πιστεύουμε ότι κανένας δεν θέλει αυτήν τη στιγμή να υπάρξουν απώλειες μέσα στο ευρωπαϊκό σύστημα.»

Αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται στα νησιά του Αιγαίου ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι «γίνονται έλεγχοι από την ελληνική αστυνομία και από τη Europol για να εμποδίσουμε τυχόν διείσδυση στη χώρα μας ανθρώπων που έχουν τρομοκρατική δράση ή υπόπτων. Παρακολουθούμε τους καταυλισμούς και τους χώρους που υπάρχουν πρόσφυγες. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να μας προβληματίζει για κάποια δράση σαν και αυτές που έχουν γίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Μας κυβερνά μια πολιτική συμμορία του κ. Τσίπρα

Ο Βρούτσης για το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της Realnews

Σκουρλέτης στον Realfm 97,8: Ούτε εκλογές ούτε νέα μέτρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ