Ο Θ.Παπαθεοδώρου για την κατανομή εκπαιδευτικών

Ο Θ. Παπαθεοδώρου για την κατανομή εκπαιδευτικών

 

Απολύτως ομαλά εξελίσσονται οι δοκιμασίες γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών για την εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία, διαβεβαίωσε σήμερα στην Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Όπως ανέφερε, «σήμερα για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια γίνονται και πάλι οι εξετάσεις εισαγωγής στα πειραματικά σχολεία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι πλέον χιλιάδες μαθητές συμμετέχουν στις δοκιμασίες γνώσεων και δεξιοτήτων και η διαδικασία που ξεκίνησε, εξελίσσεται απολύτως ομαλά».

Ο υφυπουργός Παιδείας είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Κουράκη για τον υποβιβασμό και τις συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων και τις καταργήσεις που δρομολογούνται. Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής, η κυβέρνηση προχωράει στην κατάργηση περισσότερων από 210 οργανικών θέσεων δασκάλων και περισσότερων από 130 θέσεις νηπιαγωγών. Κατήγγειλε, επίσης, ότι τα εκπαιδευτικά κενά υπολογίστηκαν με τρόπο που να προκύπτουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί και προέβλεψε ότι προλειαίνεται το έδαφος για την απόλυσή τους.

Ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι, το υπουργείο απευθύνθηκε δύο φορές στις Περιφερειακές Διευθύνσεις για την καταγραφή με απόλυτο τρόπο των οργανικών κενών ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών. Ο υφυπουργός απέδωσε την αργοπορία που υπήρξε στην προσπάθεια του υπουργείου να έχει διασταυρωμένα στοιχεία μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Σημείωσε όμως ότι από 1ης Σεπτεμβρίου θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να γνωρίζει το υπουργείο όχι μόνο πως τοποθετούνται εκπαιδευτικοί σε συγκεκριμένα σχολεία ανάλογα με τη δυναμικότητά τους, αλλά και την αντιστοιχία των εκπαιδευτικών με ονομαστική κατάσταση των μαθητών. Στόχος είναι να μην δημιουργηθούν τα προβλήματα που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια στην κατανομή εκπαιδευτικών.

«Η οργανικότητα των σχολείων δεν χάνεται. Σε περίπτωση υπεραριθμίας εκπαιδευτικών, εκείνοι θα συμπληρώνουν το ωράριο τους στη σχολική μονάδα που βρίσκεται εγγύτερα στον τόπο που υπηρετούν» επέμεινε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Ο υφυπουργός απάντησε και για το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, ενημερώνοντας ότι τον Σεπτέμβριο, θα είναι έτοιμο ώστε να εφαρμοστεί σε όλα τα γυμνάσια της χώρας, με προοπτική τη διεύρυνση και στο Λύκειο. Οι χρηματοδοτήσεις για την ενισχυτική διδασκαλία είναι εγγυημένες μέχρι το 2015.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ