Ο Θεοδωράκης για το βρετανικό δημοψήφισμα: Οι δημαγωγοί διχάζουν και εξαφανίζονται

Πιο «άγριο» από μία εκλογική αναμέτρηση χαρακτήρισε το βρετανικό δημοψήφισμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο facebook.

«Σε ένα δημοψήφισμα δεν υπάρχει επόμενη φορά. Κι αν ηττηθείς δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Η ήττα είναι μόνιμη και την κρατάς για πάντα. Γι΄αυτό ένα δημοψήφισμα είναι πιο άγριο απ΄ ότι μια εκλογική αναμέτρηση» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι «ένα δημοψήφισμα όμως είναι μια δικαστική απόφαση χωρίς τη δυνατότητα έφεσης».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση:

«Σε ένα δημοψήφισμα δεν υπάρχει επόμενη φορά. Κι αν ηττηθείς δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Η ήττα είναι μόνιμη και την κρατάς για πάντα. Γι΄αυτό ένα δημοψήφισμα είναι πιο άγριο απ΄ ότι μια εκλογική αναμέτρηση. Οι “λάθος” άνθρωποι συχνά κερδίζουν στις εκλογές αλλά η νίκη τους είναι μόνο -και πάντα- προσωρινή. Θα υπάρξει επόμενη φορά. Ένα δημοψήφισμα όμως είναι μια δικαστική απόφαση χωρίς τη δυνατότητα έφεσης».

Κάπως έτσι τα έγραψε ο Alex Massie στον απόηχο της δολοφονίας της Jo Cox.

Ελπίζω να τον ακούσουν οι Βρετανοί που σκέφτονται να πειραματιστούν. Το “λάθος” μπορεί να πληρωθεί ακριβά από όλους και κυρίως από τα παιδιά μας. Και οι δημαγωγοί δεν θα είναι τότε “εδώ” για να δώσουν εξηγήσεις. Όπως δείχνει και η ελληνική εμπειρία οι δημαγωγοί χτυπάνε, διχάζουν και εξαφανίζονται.»

Δείτε επίσης:

Θεοδωράκης: Να μην γεμίσει η Βουλή με μικρά κινήματα διαμαρτυρίας του 1% – ΒΙΝΤΕΟ

Νέες δημοσκοπήσεις λένε “ΟΧΙ” στο BREXIT

Η Σπυράκη για το βρετανικό δημοψήφισμα: Η Ε.Ε. πρέπει να «το πάρει αλλιώς»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ