Ο Προκόπης Παυλόπουλος για το πρωτοσέλιδο της Realnews

Ο Προκόπης Παυλόπουλος για το πρωτοσέλιδο της Realnews

 

Το πρωτοσέλιδο της Realnews αναφορικά με τη συμφωνία για έξοδο του ΔΝΤ και το διμερές συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου.

«Το μνημόνιο μας επιβλήθηκε χωρίς καμία διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως μία τριμερής συμφωνία. Το ΔΝΤ μπήκε γιατί δεν υπήρχε υποτίθεται η τεχνογνωσία στην Ευρώπη. Η διαφορά είναι ότι δεν θα συμμετέχει το ΔΝΤ επομένως αυτή την επιτήρηση τη διασφαλίζει το σύμφωνο που θα υπάρχει αλλά αυτή τη φορά από την πλευρά της ΕΕ», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μνημόνιο τουλάχιστον υπό την μορφή που το ξέρουμε».

«Ευελπιστώ ότι δεν θα έχουμε μνημόνιο. Και θεωρώ ότι θα αλλάξει γραμμή η Γερμανία ώστε να εξασφαλιστεί ο ρόλος της ΕΚΤ και να υπάρξουν μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης ώστε να ενισχυθεί ο ΑΕΠ των χωρών της Ευρωζώνης», τόνισε.

Ερωτηθείς για το εσωκομματικό κλίμα στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «υπάρχει προβληματισμός για τον αγώνα που δίνει αυτή η κυβέρνηση».

Αναφορικά με το αν θα υπάρξει διάλογος μεταξύ του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για τα κρίσιμα ζητήματα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «η παράταξή μου έχει αυτήν την παράδοση και αυτό είναι αναγκαίο για τον τόπο».

«Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί οφείλεται και στην αξιωματική αντιπολίτευση γιατί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν ένας τρόπος που δεν ταιριάζει στο πολιτικό επίπεδο που πρέπει να καλλιεργούμε. Θεωρώ ότι είναι η ώρα να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας», κατέληξε. 

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ