Ο Πρόεδρος της Επιτροπής PEGA «αδειάζει» τον Παπαδημούλη: «Είναι ντροπή – Να ζητήσετε συγγνώμη»

Την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου προκάλεσε μια ανάρτηση που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο Twitter ότι έρχεται στην Ελλάδα επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις και έκανε λόγο για «καλά νέα». Μάλιστα, δημοσίευσε το πρόγραμμα της αποστολής της PEGA στην Αθήνα.


Ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, Γερούν Λέναερς, καταδίκασε τη δημοσιοποίηση του σχετικού αρχείου, ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση που -όπως ισχυρίστηκε ο κ. Παπαδημούλης έχει εγκριθεί «ομόφωνα από το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου»- δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά «ένα πολύ πρώιμο σχέδιο ατζέντας για εσωτερική χρήση, το οποίο δεν είχε καν κοινοποιηθεί στις πολιτικές ομάδες ή άλλους συνομιλητές».

«Αυτό είναι μόνο ένα πρώτο σχέδιο ημερήσιας διάταξης, μόνο για εσωτερική διοικητική χρήση, το οποίο δεν έχει κοινοποιηθεί ούτε με τις πολιτικές ομάδες, πόσω μάλλον με πιθανούς συνομιλητές», έγραψε ο Γερούν Λέναερς, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του Pegasus και του αντίστοιχου λογισμικού κατασκοπείας παρακολούθησης (PEGA).

«Είναι ντροπή που ένας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μοιράζεται ένα τέτοιο εσωτερικό σχέδιο εγγράφου για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς», συνέχισε.

Λίγο αργότερα ο Γερούν Λέναερς έκανε νέα ανάρτηση, εγκαλώντας ξανά τον κ. Παπαδημούλη, καθώς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επανήλθε, εμμένοντας στους ισχυρισμούς του.

«Εμπρός, κ. Παπαδημούλη. Ελέγξτε με το συντονιστή της πολιτικής σας ομάδας εάν ποτέ το πρόγραμμα αυτό προετοιμάστηκε ή εγκρίθηκε από τους συντονιστές της PEGA. Εάν είστε αφοσιωμένος στην αλήθεια και το φως, δεν έχω αμφιβολία πως θα διαγράψετε το tweet σας και θα ζητήσετε συγγνώμη, χωρίς καθυστέρηση», ανέφερε ο Γερούν Λέναερς.

«Τα ψέματα και οι χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, έχουν κοντά ποδάρια. Η ίδια η Εξεταστική Επιτροπή PEGA του ΕΚ ανακοίνωσε στις 22/9 την επίσκεψη στην Ελλάδα για τις #υποκλοπες. Ο δε Πρόεδρος της, έστειλε στις 14/9 την επιστολή με συνημμένο το πρόγραμμα! Η συγκάλυψη δεν θα περάσει. Ο Πρόεδρος της PEGA που προφανώς του τράβηξαν τ’ αυτί από το ΕΛΚ, είναι ο ίδιος που στις 14.9 συνέταξε επιστολή προς την κα Μετσολα ζητώντας από το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου να εγκρίνει την αποστολή της εξεταστικής στην Ελλάδα» απάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στη συνέχεια.

Ασημακοπούλου: Τα fake news του κ. Παπαδημούλη, που στόχο έχουν να εκθέσουν διεθνώς τη χώρα, εκθέτουν πρωτίστως τον ίδιο

Στο θέμα αναφέρθηκε με δήλωσή της, και η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης συνεχίζει την εκστρατεία παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας του κόμματός του», επισημαίνει.

«Έφτασε χθες στο σημείο να διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό επεξεργασία εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής PEGA, με σκοπό να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη για τον ίδιο και το κόμμα του. Το μόνο που κατάφερε ήταν να διαψευστεί κατηγορηματικά και στη συνέχεια να αποδοκιμαστεί δημόσια από τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Jeroen Lenaers.

Για πολλοστή φορά, τα fake news του κ. Παπαδημούλη, που στόχο έχουν να εκθέσουν διεθνώς τη χώρα μας, εκθέτουν πρωτίστως τον ίδιο που αδυνατεί, δυστυχώς, να αντιληφθεί τον θεσμικό του ρόλο, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», υπογραμμίζει, στη δήλωσή της, η κ. Ασημακοπούλου.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ