Παραλήρημα Τσελίκ εναντίον του Νίκου Δένδια: Να του επιβληθεί ο νόμος της σιωπής

Νέο παραλήρημα από τον Ομέρ Τσελίκ. Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, AKP στην Τουρκία, εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένη επίθεση στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι «ο Νίκος Δένδιας είναι η αιτία της κρίσης. Να του επιβληθεί ο νόμος της σιωπής».

Ο ίδιος τόνισε ότι «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είναι ένας πολεμοχαρής, ένας έμπορος διαρκούς έντασης. Όταν πηγαίνετε σε διεθνείς συναντήσεις στην Ευρώπη, όταν βάζετε τις δηλώσεις του στο τραπέζι, οι υπουργοί και οι ανώτεροι αξιωματούχοι στην Ευρώπη λένε ότι οι δηλώσεις αυτού του ατόμου είναι περιθωριακές.

Ακόμη και όταν συναντηθείτε με Έλληνες, όταν συναντηθείτε με Έλληνες πολιτικούς, και τους πείτε για διπλωματία, για τραπέζι διαπραγματεύσεων, όταν τους λέμε, «ελάτε να τα λύσουμε αυτά» λένε ανοιχτά ότι «Μην παίρνετε αυτόν τον Δένδια πολύ στα σοβαρά. Γιατί όλα αυτά τα λέει λόγω της φιλοδοξίας του στην εσωτερική πολιτική».

Ο Τσελίκ συνέχισε λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ε.Ε. Τα λόγια του ατόμου που βρίσκεται στο ΥΠΕΞ πρέπει να είναι πιο σοβαρά. Είναι προκλητικός μέρα-νύχτα. Μετά από αυτό, βγαίνει και λέει: «Είμαστε υπέρ του δικαίου. Αν θέλει η Τουρκία, μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι». Εσείς είστε αυτοί που προβαίνετε σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Εσείς είστε αυτοί που παραβιάζετε το δίκαιο».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του τόνισε ακόμη ότι «αν μάλιστα η Ελλάδα απαγόρευε στον Δένδια να μιλάει για 6 μήνες, για έναν χρόνο, θα μειώνονταν σημαντικά η ένταση. Θα ήταν ωφέλιμο και για την Ελλάδα. Τόση ένταση, τόσο μεγάλη πίεση δεν είναι καλό πράγμα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ