Ο Πανούσης για την Κωνσταντοπούλου: Βοηθός Πρωθυπουργού δεν προβλέπεται – ΒΙΝΤΕΟ

«Οριζόντιες εξουσίες έχει μόνο ο Πρωθυπουργός, όλοι οι άλλοι έχουν κάθετες. Βοηθός Πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης αναφερόμενος στην «κόντρα» του με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αισθάνομαι ώρες ώρες ότι οι αντιλήψεις κάποιων ανθρώπων έχουν βάση τη λαϊκή δημοκρατία. Αφού έχεις αριστερή κυβέρνηση δεν χρειάζεσαι στρατό, αστυνομία, media, δικαστήρια, δεν χρειάζεσαι τίποτα. Έχουν διαλυθεί όλοι οι θεσμοί από την οπτική γωνία ότι αφού έχεις επιτροπή αγώνα και οργανώσεις, γιατί έχεις ανάγκη από τους θεσμούς…» ανέφερε.

Ερωτηθείς για την φράση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι είναι «αυτόκλητος αναμορφωτής του πολιτεύματος» απάντησε:

«Αυτό προσπάθησα να καταλάβω τι σημαίνει. Η δική μου εκτίμηση ήταν ότι θέλω να επιβάλω αστυνομοκρατία, δηλαδή να βάλω τους αστυνόμους να καταλάβουν τη Βουλή. Όταν έγινε αυτή η ιστορία είπα ότι κάθε θεσμός πρέπει να σέβεται κάθε θεσμό. Δεν είπα ότι ένας θεσμός είναι ανώτερος από τον άλλον. Προφανώς η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία. Αλλά, έχεις δημοκρατία χωρίς αστυνομία; Υπάρχει τέτοιο μοντέλο και δεν το ξέρω;».

«Η πρώτη φάση ήταν ότι δεν θα μπαίνει κανένας αστυνομικός, η δεύτερη ότι θα μπαίνουν με κοστούμια, η Τρίτη θα έχει και χρώμα κοστουμιού, να δούμε ποια θα είναι η τέταρτη.   Εγώ έχω μία άποψη για την αστική δημοκρατία. Οριζόντιες εξουσίες έχει μόνο ο Πρωθυπουργός, όλοι οι άλλοι έχουν κάθετες. Βοηθός Πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Ο καθένας μας έχει τις δικές του αρμοδιότητες. Εγώ δεν μπορώ να παρεμβαίνω θεσμικά στους άλλους. Άρα πιθανόν να έχει προκύψει ένα πρόβλημα. Με την αστυνομία προέκυψε πρόβλημα, αλλά δεν είναι θέμα σύγκρουσης. Δεν έχω θέμα με την κυρία Κωνσταντοπούλου και ως βουλευτές περνούσαμε μία χαρά. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή η επίθεση με υπαινιγμούς. Δεν ξέρω που δίνει αναφορά ο καθένας και που δίνει διαπιστευτήρια όταν βγάζει λόγους».

Ερωτηθείς αν το κάνει για ενίσχυση του προσωπικού της προφίλ σημείωσε:

«Και οι 148 να έφευγαν και να έμενε ο Τσίπρας μόνος του, θα κέρδιζε τις εκλογές  και οι 148 θα εξαφανίζονταν. Ότι ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου το ’81 για το ΠΑΣΟΚ είναι ο Τσίπρας για την Ελλάδα τώρα».

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πανούσης: Δέχομαι πόλεμο και απαντάω με τις απόψεις μου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ