Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο στούντιο του Realfm 97,8: Τι είπε για το μεταναστευτικό, τις εκλογές και τους ομογενείς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Το ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικό δεν είναι πεδίο ευχολόγιο, είναι δύσκολο πεδίο. Βλέποντας τα στοιχεία του τι συμβαίνει στην Ασία, στην Αφρική, στις ΗΠΑ, η Ευρώπη είναι εκτεθειμένη γεωγραφικά. Δεν μπορούν κάποιοι να μιλούν για λύσεις τύπου Αμερικής» είπε αρχικά.

«Ο φράχτης βοηθά στο να μην δημιουργείται μια στρατηγική εκ μέρους της Τουρκίας εργαλειοποίησης του προσφυγικού σε επίπεδο υβριδικού πολέμου, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Αυτά δεν λύνουν το ζήτημα, περιορίζουν τον τρόπο που εργαλειοποιείται από άλλες χώρες» πρόσθεσε.

Τι είπε για το εκλογικό αποτέλεσμα

«Το εκλογικό αποτέλεσμα του 40% του κ. Μητσοτάκη δεν είναι προϊόν της προσφοράς της κυβέρνησης αυτής στον λαό. Ήταν μια κυβέρνηση που αύξησε τις ανισότητες και υπονόμευσε το κοινωνικό κράτος» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Πάτσηδες, υποκλοπές, σκάνδαλα με διεθνή έκθεση της χώρας, όλα αυτά δεν μπορείς ότι ήταν επιχείρημα να ανέβει η ΝΔ, αλλά για να πέσουν τα ποσοστά της» πρόσθεσε.

«Το πρόβλημα δεν είναι η απλή αναλογική για τον κ. Τσίπρα, αλλά  τρόπος που κυβέρνησε με τον Πάνο Καμμένο και ο τρόπος που αντιπολιτεύτηκε τη ΝΔ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για ευρύτερο σχήμα της κεντροαριστεράς απάντησε ότι η συζήτηση αυτή άνοιξε επειδή υπάρχει ένα εκλογικό αποτέλεσμα και επειδή «χρυσός χορηγός του Μητσοτάκη ήταν η αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα. Μην μένετε στην ομηρία της ηγετικής ομάδας του κ. Τσίπρα, δεν ξέρω κανέναν πραγματικό αριστερό που να είναι χαρούμενος που την Πέμπτη πριν από τις εκλογές ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε γιατί δεν ψήφισε την τροπολογία που απαγόρευε την κάθοδο της Χρυσής Αυγής».

Για την ψήφο των ομογενών

«Καλέστε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Θεοδωρικάκο να σας πουν, αυτοί έκαναν τον νόμο. Εμείς είχαμε πει τότε να υπάρχουν ευελιξίες. Ειδικά για τους νέους που έφυγαν τα τελευταία χρόνια, να πρέπει να δώσουν 600 ευρώ για να έρθουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα, είναι αδιανόητο. Έπρεπε να διευκολύνουμε ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές. Θεωρώ ότι ο νόμος που υπάρχει στην Ελλάδα ήταν στρατηγικό λάθος της ΝΔ και του κ. Θεοδωρικάκου. Μπροστά στο να έχουμε λύση, εμείς είμαστε έτοιμη να συζητήσουμε περισσότερες ευελιξίες για να μην αποκλείονται άνθρωποι που θέλουν να συμμετέχουν, έχουν σχέση με τα πολιτικά πράγματα της χώρας και η εργασία τους  ή το κόστος μεταφοράς είναι αποτρεπτικό» δήλωσε σχετικά το αίτημα των απόδημων Ελλήνων να ψηφίζουν στις εκλογές μόνο με το ελληνικό διαβατήριο.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ