Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο στούντιο του Realfm 97,8: «Δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων» – Τι είπε για ακρίβεια και Τουρκία

Καλεσμένος στο στούντιο του Realfm 97,8 ήταν σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η πολιτική της μείωσης του ΦΠΑ για να πιάσει τόπο, θέλει εκτεταμένους ελέγχους στο ράφι, ως να περάσει ως πολιτική και να πέσουν οι τιμές. Τα πρόστιμα που έχει ανακοινώσει αφορά ελέγχους που έκανε η επιτροπή ανταγωνισμού έναν χρόνο πριν» είπε.

«Δεν θυμάμαι τέτοια ακρίβεια σε άλλη κυβερνητική περίοδο» σχολίασε.

«Οι αυξήσεις των μισθών είναι πλασματικές γιατί σου δίνουν κάτι για να βάλεις στην τσέπη σου, και το τριπλάσιο φεύγει από την τσέπη σου και πάει στα προϊόντα από τον πληθωρισμό. Άρα χάνεις δεν κερδίζεις. Είναι άστοχη η πολιτική που ασκείται» σημείωσε.

Εθνικά θέματα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, τόνισε πως είναι ανοικτός σε υπερκομματικό σχεδιασμό για τη χάραξη κοινής γραμμής στα εθνικά θέματα.

«Στα εθνικά πρέπει να είμαστε σοβαροί, στιβαροί και αντικειμενικοί. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κάνει κάποιο λάθος για να πω έκανε αυτό το λάθος, αλλά δεν έχει κάνει και τίποτα. Ουσιαστικά είμαστε σε μια κατάσταση αδράνειας που έχουν γίνει κάποια περιφερειακά λάθη. Δεν υπάρχει στρατηγική. Εγώ λέω στην κυβέρνηση ότι ο Ερντογάν δεν αλλάζει, η Τουρκία έχει μπει σε τροχιά να θέλει να φαίνεται ως αναθεωρητική δύναμη με επιρροές. Εμείς τι κάνουμε; Το αφήνουμε τα εξελίσσεται ενώ η Τουρκία δυναμώνει συνεχώς;» υπογράμμισε.

«Πρέπει να πάμε σε μια τελωνειακή αναβάθμιση της οικονομικής σχέσης ΕΕ και Τουρκίας, να προσαρμοστεί πλήρως η Τουρκία στην ευρωπαϊκή οικονομία και μέσα σε αυτό να μπουν ενσωματοποιημένες κυρώσεις όταν η Τουρκία εκτρέπεται να ενεργοποιούνται αυτόματα» διευκρίνισε.

«Πρέπει να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να συζητήσουμε τι του είπε ο Ερντογάν. Έχουμε μια ενημέρωση από τον ΥΠΕΞ. Πρέπει να προσαρμοστούμε για να είμαστε καίριοι στην πολιτική μας» είπε στη συνέχεια.

«Προτεραιότητά μας η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας»

«Προτεραιότητά μας η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας. Αν υπάρχει ένας λόγος που οι μαθητές γράφουν κάτω από την βάση είναι η ποιότητα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Έχουμε άλλη προτεραιότητα από τη ΝΔ» ανέφερε.

«Δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αρκεί το νομοσχέδιο να μην είναι σε βάρος των δημοσίων», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης λέγοντας ότι περιμένουν να δουν το νομοσχέδιο.

«Το κοινωνικό κράτος αφορά όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα όσους δεν είναι πλούσιοι για να έχουν άλλες επιλογές όπως να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό ή σε ακριβά πανεπιστήμια» περιέγραψε.

Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει ανάπτυξη διότι η Ελλάδα ήταν ένα συμπιεσμένο ελατήριο

«Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει ανάπτυξη διότι η Ελλάδα ήταν ένα συμπιεσμένο ελατήριο. Τα χρόνια της σκληρής λιτότητας συμπιεζόταν αυτό το ελατήριο με αποτέλεσμα μόλις υπήρξαν οι ευελιξίες και τα ευρωπαϊκά χρήματα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και το ταμείο ανάκαμψης, δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχαμε ανάπτυξη» είπε αρχικά.

«Αλλά είναι μια ποιοτική ανάπτυξη; Οι επενδύσεις που γίνονται δεν είναι παραγωγικές. Ένα μεγάλο ποσοστό των εξωτερικών κεφαλαίων είναι real estate και είναι αφελληνισμός της ελληνικής οικονομίας. Το να πουλάμε τα σπίτια μας, τα οικόπεδά μας μέσω των κόκκινων δανείων σε ανθρώπους από τρίτες χώρες είναι μια ανάπτυξη που υπονομεύει την σταθερότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προοπτική της χώρας. Αν πάμε στο κέντρο της Αθήνας βλέπουμε μέσω της Golden Visa να έχουν αγοραστεί ολόκληρες πολυκατοικίες, αλλού βραχυχρόνια μίσθωση, ξενοδοχεία… Τα παιδιά μας πού θα μείνουν; Δεν βλέπει η κυβέρνηση ότι αυτές οι επενδύσεις δημιουργούν μια οβίδα που είναι η στεγαστική κρίση που έχει ονοματεπώνυμο και είναι Κυριάκος Μητσοτάκης; Το Μέγαρο Μαξίμου έχει εξελιχθεί σε ένα γραφείο Real Estate» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ