Ο Μητσοτάκης απαντά στους αντιεμβολιαστές με άρθρο του Συντάγματος – Τι αναφέρει

“Χθες ξεπεράσαμε το όριο των 10 εκατ. εμβολιασμών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε ότι «η Επιχείρηση Ελευθερία προχωρά όπως έχουμε σχεδιάσει».

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, «θα πρέπει να πάμε… πόρτα- πόρτα για να πείσουμε τους καχύποπτους να εμβολιαστούν» και πρόσθεσε ότι «σήμερα έγιναν και ανακοινώσεις για κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να συμμετέχουν σε αυτή την επιχείρηση πειθούς».

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέστηκε το άρθρο 25 του Καταστατικού Χάρτη για να «απαντήσει» στους αντιεμβολιαστές. Σύμφωνα με αυτό, το «κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης”.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «το άρθρο αυτό είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Αυτό αξιώνουμε από τους συμπολίτες μας, το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η μάχη της γενιάς μας. Θα την κερδίσουμε. Αλλά για να την κερδίσουμε πρέπει όλοι οι πολίτες να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στον εαυτό τους, τις οικογένειές τους και το κοινωνικό σύνολο”.

Για την τραγωδία στο Μάτι

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην τραγωδία στο Μάτι. “Θα ήθελα, σήμερα 23 Ιουλίου, να θυμηθούμε κυρία Πρόεδρε τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι. Πριν από 3 χρόνια θρηνήσαμε πάνω από εκατό νεκρούς. Μία τραγωδία που στιγμάτισε τη χώρα και μας πλήγωσε βαθύτατα. Και θεωρώ ως ελάχιστη ένδειξη υποχρέωσης απέναντι στους πολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους, ότι πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι να προχωρήσουμε ταχύτατα έτσι ώστε το Μάτι, όπως είχαμε δεσμευθεί, να ξαναχτισθεί, να πολεοδομηθεί σωστά και να μετατραπεί από ουσιαστικά έναν άναρχο οικισμό σε μία καλά δομημένη και ασφαλή σύγχρονη πολιτεία. Σας έχω φέρει εδώ την παρουσίασή μας για το ειδικό σχέδιο για τις πυρόπληκτες περιοχές των δημοτικών κοινοτήτων Νέας Μάκρης και Ραφήνας. Μια πολύ σημαντική δουλειά η οποία έγινε σε πλήρη συνεννόηση με όλους τους φορείς. Το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο λοιπόν είναι έτοιμο, όπως έτοιμη είναι και η πρόβλεψη για το που θα χτίσουμε τις κατοικίες και με την πολύ ευγενική συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου θα φιλοξενήσουν συμπολίτες μας οι οποίοι έμειναν άστεγοι, ως αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης τραγωδίας.

Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε, έχει ήδη και αυτό δρομολογηθεί, είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του ελληνικού έθνους πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας. Οι φυσικές καταστροφές είναι εδώ και θα είναι εδώ και θα εντείνονται, δυστυχώς, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας, το οποίο επενδύει ουσιαστικά στις υποδομές μας, αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό, έτσι ώστε όσο είναι εφικτό και όσο είναι δυνατόν και όσο περνάει από το χέρι μας να μπορούνε να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών και φυσικά όπου αυτό είναι εφικτό, να τις προλαμβάνουμε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ