Ο Μεϊμαράκης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ένα βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ήδη έχει αρχίσει η συλλογή των υπογραφών στις οποίες δεν θα υπάρχουν βουλευτές και περιφερειάρχες, καθώς όπως σημειώνουν συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, πάνω απ όλα είναι ενότητα του κόμματος, καθώς την επόμενη μέρα θα πρέπει όλοι να στοιχηθούν γύρω από το νέο πρόεδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Μειμαράκης θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει όσες περισσότερες υπογραφές μπορεί για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος για να δείξει την δυναμική του απέναντι στους άλλους υποψηφίους και ο δεύτερος για να δυσκολέψει τους άλλους διεκδικητές να βρουν τις 50 υπογραφές των μελών της πολιτικής επιτροπής που απαιτούνται για να είναι κάποιος υποψήφιος.

«Το ζήτημα δεν είναι ποιος θέλει να είναι υποψήφιος, αλλά ποιος θα έχει τις υπογραφές μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι που λήγει η προθεσμία υποβολής», λένε από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε καθημερινή βάση αφήνει στην άκρη τα εσωκομματικά καθώς όπως τονίζει αυτό δεν ενδιαφέρει την κοινωνία και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα σκληρά μέτρα τα οποία θα φέρει στη Βουλή, δίνοντας ουσιαστικά μια πρώτη γεύση από την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει απέναντι στην κυβέρνηση εάν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.

Επίσης, στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής την Κυριακή η ΝΔ θα σπάσει την παράδοση μετά τα όσα προηγήθηκαν με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι βουλευτές της θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Την ίδια στιγμή ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης και ο Μάκης Βορίδης ανακοίνωσαν πως δεν θα είναι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ. Μάλιστα ο τελευταίος πήρε αποστάσεις από την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. «Είναι προσωπική του απόφαση. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτό» είπε ο πρώην υπουργός στο Mega.

Τις υπογραφές έχει έτοιμες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δεν αποκλείεται να περιμένει μέχρι την τελευταία μέρα για να τις καταθέσει. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν περιοδείες του υποψήφιου προέδρου σε όλη την χώρα.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Οι ΗΠΑ μας βοήθησαν στην διαπραγμάτευση

Διαδοχικές επαφές Κοτζιά με ομολόγους του στη Νέα Υόρκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ