Ο Μανιάτης για τον ανασχηματισμό

Ο Μανιάτης για τον ανασχηματισμό 

 

«Έχει περάσει ένα εύλογο πολιτικό διάστημα και μπορούμε πλέον να κάνουμε αξιολόγηση προσώπων»,  είπε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm, ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ,  Γιάννης Μανιάτης.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

-Για το χαράτσι: Δεν πρέπει να εφαρμοστεί το ειδικό τέλος ακινήτων και το 2013 από τη ΔΕΗ. Έπρεπε να είναι έτοιμο το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά συμμετέχουμε σε μία τρικομματική κυβέρνηση και κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν. Όλοι θα βρεθούμε ενώπιον των ευθυνών μας. Την απόφαση φυσικά θα πάρουν οι τρεις αρχηγοί. Αλλά δεν πρόκειται εμείς να σηκώσουμε τα βάρη άλλων.  

-Πρέπει να υπάρξει σαφές και επικαιροποιημένο πλαίσιο προγράμματος και σύγκλισης των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτό που συνέβη, ένας εταίρος να μην ψηφίζει μέτρα και εμείς να παίρνουμε τα βάρη.

-Όσοι είμαστε στη Βουλή βιώνουμε μερικές φορές πράγματα εκτός κυβερνητικής συνεργασίας. Δεν γίνεται να καταθέτονται βράδυ κείμενα για νομοσχέδια και τροπολογίες και να έρχονται προς ψήφιση χωρίς συζήτηση.

-Επιδιώκουμε φυσιολογική λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου. Έχει περάσει ένα εύλογο πολιτικό διάστημα και μπορούμε πλέον να κάνουμε αξιολόγηση προσώπων.

-Η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει, υπάρχει η πολιτική ωριμότητα από όλες τις πλευρές. 

Ακούστε το ηχητικό: 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ