Ο Κατρούγκαλος για το κίνημα “Παραιτηθείτε”: Οι διαδηλώσεις προστατεύονται

«Αλίμονο! Προστατεύονται οι διαδηλώσεις, προστατεύεται κάθε εκδήλωση που κινείται στο πλαίσιο της δημοκρατικής τάξης» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στα Παραπολιτικά 90.1, ερωτηθείς εάν κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής το κίνημα «παραιτηθείτε», όπως υποστήριξε ο Νίκος Φίλης.

«Ακόμα και κινήσεις τύπου κατσαρόλας όπως αυτή, προφανώς έχουν συνταγματική προστασία απλώς είναι λίγο παράδοξο όλοι αυτοί που στην πραγματικότητα έχουν ένα πρόβλημα με τη λέξη ‘λαός’, όχι μόνο με τη λέξη λαϊκισμός να κατεβαίνουν τώρα σε κάτι που προφανώς όταν το έβλεπαν στις πλατείες με τους αγανακτισμένους το οίκτιραν και αισθάνονταν κάποιου είδους ανατριχίλα. Εγώ χαίρομαι να βλέπω τέτοια πράγματα αναστροφής της πραγματικότητας, μου φαίνεται ότι καλό είναι να ξέρουμε τι είναι ο καθένας σε αυτή την κοινωνία» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Τόνισε ωστόσο ότι δεν έχει ακούσει τη δήλωση του κ. Φίλη καθώς και ότι ο υπουργός Παιδείας έχει επανειλημμένα στοχοποιηθεί.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση προσανατολίζεται να διεξάγει δημοψήφισμα για το Σύνταγμα ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι «δεν μπορώ να σας μιλήσω για την κυβέρνηση συνολικά, η προσωπική μου πρόταση θα είναι πράγματι για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα του πολιτικού μας συστήματος που έχουν χαρακτήρα εθνικού ζητήματος, νομίζω ότι θα έπρεπε να έχουμε δημοψήφισμα. Προφανώς η διαδικασία για την αναθεώρηση θα εξελιχθεί ακριβώς όπως ορίζει το άρθρο 110 του Συντάγματος, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Εάν όμως για ορισμένα θέματα από αυτά θελήσουμε να έχουμε και τη γνώμη του λαού, ο λαός είναι κυρίαρχος. Ποιος φοβάται το λαό;»

Πρόσθεσε ότι «το δημοψήφισμα, όπως και οι δημοσκοπήσεις, εξαρτάται εν πολλοίς από τον τρόπο που θα τεθεί το ερώτημα. Επομένως πράγματι για να είναι καθαρή η απάντηση θα πρέπει και ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται να είναι σαφής. Ειδικά στο ζήτημα της συνταγματικής αλλαγής πολλά από τα θέματα τα οποία θα τεθούν είναι ζητήματα που υπάρχει πια μια ομοφωνία. Ας πούμε να μην έχουμε το απαράδεκτο καθεστώς της ασυλίας των υπουργών, να αλλάξει το άρθρο 86.»

Διαβάστε επίσης:

Ο Θεοδωράκης για τον Φίλη: Υπάρχει θράσος από την πλευρά των Συριζαίων

Επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Φίλη: Ο καθεστωτισμός δεν περνά στην Ελλάδα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ