Ο Καλογρίτσας, η γραμματέας και οι σακούλες με τα λεφτά

Πολιτική θύελλα προκάλεσε η κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Η κ. Διαμαντή κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «έφευγαν πολλά χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που έδωσε αφορμή στην κυβέρνηση αλλά και στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Νίκος Παππάς: «Οι λασποανεμιστήρες στη Δικαιοσύνη» – Οι επόμενες κινήσεις μετά την κατάθεση της γραμματέως του Καλογρίτσα

Των Π. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ, Α. ΚΑΝΔΥΛΗ – ΠΗΓΗ: Realnews

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από την κατάθεση της Ευθ. Διαμαντή στο Ειδικό Δικαστήριο και κάλεσε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις.

Νίκος Παππάς: Καταθέτει μήνυση εναντίον της γραμματέως του Καλογρίτσα

«Μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και Αρτέμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό», είπε ο Γ. Οικονόμου και προσέθεσε: «Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλαιότερου συνεργάτη του; Γιατί εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να απαντήσουν σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής χαρακτηρίζει «σοκαριστικά» όσα κατατέθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο και στη δίκη του Ν. Παππά. Τονίζει ότι η κατάθεση «της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα».

ΝΔ: Σχεδόν 48 ώρες μετά τις αποκαλύψεις της γραμματέως Καλογρίτσα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει

Αντιδρώντας, ο Ν. Παππάς κατηγόρησε την Ευθ. Διαμαντή ως ψευδομάρτυρα και ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει μήνυση εναντίον της, ενώ επιτέθηκε και στη Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε ως «υποβολέα της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας». «Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κ. Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της. Οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μία φορά τον δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν. Μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς. Ας συνεχίσουν έτσι. Η ίδια η λάσπη τους θα τους πνίξει», δήλωσε ο Ν. Παππάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η Ευθ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήρικτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε και τονίζει ότι περίμενε την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη Ν.Δ., ασκεί όμως και κριτική στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την «άθλια ανακοίνωσή του».

Η Ευθ. Διαμαντή, επί 40 χρόνια στενή συνεργάτις του Χρ. Καλογρίτσα, κατέθεσε ότι στα τέλη του 2015 ο Ν. Παππάς ζήτησε από τον Χρ. Καλογρίτσα να μπει μπροστά στο εγχείρημα δημιουργίας ενός καναλιού και μίας εφημερίδας φιλικά προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αρχισαν να έρχονται πολιτικά στελέχη στο γραφείο μας μαζί με τον κ. Παππά για τη δημιουργία καναλιού και εφημερίδας. Ο κ. Παππάς ήταν επικεφαλής αυτών των 10-15 ατόμων. “Ομάδα Παππά” την ονομάζαμε. Του ζήτησαν να τους βοηθήσει να στηθεί κανάλι και εφημερίδα χρηματοδοτώντας αυτό το εγχείρημα, αν και γνώριζαν ότι ήταν σε δύσκολη θέση οικονομικά, καθώς τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν δεσμευμένα. Ο Νίκος Παππάς ερχόταν 8 το πρωί πριν από το Μαξίμου και μπορεί να περνούσε και μετά, το μεσημέρι ή το βράδυ. Σχεδόν καθημερινά γινόταν αυτό και οι συζητήσεις τους αφορούσαν αυτό το εγχείρημα», είπε η μάρτυρας και προσέθεσε ότι και ο Χρ. Καλογρίτσας από την πλευρά του έκανε επισκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

  • Πρόεδρος: Ως τι εκλήθη να βοηθήσει ο κ. Καλογρίτσας;
  • Μάρτυρας: Να δανείσει το όνομά του, να φαίνεται ότι το εγχείρημα ήταν δικό του.
  • Πρόεδρος: Να δώσει και χρήματα;
  • Μάρτυρας: Οχι, γιατί χρήματα τότε δεν είχε ο ίδιος. Ο σχεδιασμός ήταν ότι χρήματα υπάρχουν και θα δοθούν σε αυτό το εγχείρημα. Ηταν γνωστό ότι οι λογαριασμοί του κ. Καλογρίτσα ήταν δεσμευμένοι.
  • Πρόεδρος: Τότε γιατί προτάθηκε σε αυτόν και όχι σε άλλον επιχειρηματία με οικονομική δυνατότητα;
  • Μάρτυρας: Αυτό δεν το γνωρίζω. Μπορεί να ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία του στον εκδοτικό χώρο και στον χώρο της Αριστεράς. Αυτό συμπεραίνω.

Κατά τη μάρτυρα, στο υπό δημιουργία κανάλι, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα τον είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το κανάλι θα ήταν του κόμματος, το κόμμα θα έκανε κουμάντο, ο κ. Παππάς. Αυτά είναι πράγματα που άκουγα και έβλεπα και συζητούσα με τον κ. Καλογρίτσα. Η πόρτα κατά τις συναντήσεις τους ήταν ανοιχτή».

Οπως είπε η Ευθ. Διαμαντή, ο Ν. Παππάς διαβεβαίωνε τον επιχειρηματία και μέσω του Κύπριου εξειδικευμένου δικηγόρου σε offshore εταιρείες Αρτέμη Αρτεμίου ότι θα βρεθούν χρήματα. Κατά τη μάρτυρα, μάλιστα, ο Αρτ. Αρτεμίου, πριν από την καταβολή της πρώτης δόσης, υποσχόταν ότι χρήματα υπάρχουν σε Κύπρο και Ελβετία και έρχονται. Ομως, όπως σημείωσε, τελικά «εγκατέλειψαν τον κ. Καλογρίτσα».

Η Ευθ. Διαμαντή κατέθεσε ότι «έφευγαν πολλά χρήματα για το κόμμα», ενώ διευκρίνισε ότι ο Αρτ. Αρτεμίου εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και έλεγε ότι θέλει να βοηθήσει οικονομικά για να δημιουργηθεί ένα κανάλι. Ανέφερε επίσης ότι ο Κύπριος δικηγόρος, ερχόμενος από την πατρίδα του, είχε τσάντες με χρήματα και αυτό το γνωρίζει, καθώς ζητούσε και του έστελνε ο Χρ. Καλογρίτσας αυτοκίνητο για να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο.

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ