Ο “γόνιμος” διάλογος Λοβέρδου-Κουράκη στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατά την ομιλία του στην  Ολομέλεια της Βουλής για τις μετεγγραφές των φοιτητών που σε κάποιες σχολές δεν προχωρούν, απευθύνθηκε στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Αν και στη Βουλή συνηθίζεται να ολοκληρώνει ένας ομιλητής την ομιλία του και μετά να απαντά ο αρμόδιος υπουργός, σε αυτή την περίπτωση ο κ. Κουράκης ζήτησε την παρέμβαση του κ.Λοβέρδου που αμέσως ανταποκρίθηκε,

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον υπουργό να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να λυθεί το θέμα των καθυστερήσεων στις μετεγγραφές τονίζοντας ότι γι αυτές δεν ευθύνονται οι φοιτητές που πρέπει να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.

«Έχει δίκιο ο συνάδελφος» παρενέβη ο υπουργός «γιατί καλή -κακή η διάταξη της 4ης Μαΐου εφαρμοζόταν. Δύο σχολές με μεγάλο αριθμό μελών έκαναν αίτηση ακυρώσεως και έχει πάει πίσω την όλη διαδικασία».

Αφού εξήγησε στον βουλευτή σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία του ζήτησε να του εξηγήσει τι είδους νομοθετική ρύθμιση προτείνει.

Κι ο κ.Κουράκης είπε την πρότασή του.

Τότε όμως παρενέβη ο προεδρεύων της συνεδρίασης και τους είπε ότι «δεν μπορεί να βρεθεί  τώρα η λύση. Να καθίσετε να τα κουβεντιάσετε να βρείτε τη λύση».

«Ο διάλογος είναι γόνιμος, σας ευχαριστώ» απάντησε ο κ.Κουράκης σε κλίμα που δεν έχουμε συνηθίσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή

 

Διαβάστε επίσης

Κινδυνεύει με “λουκέτο” το πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι φοιτητές ζητούν συγγνώμη από το πανεπιστήμιο Αθηνών

Κραυγή αγωνίας από τα κεντρικά πανεπιστήμια

Τέσσερις προϋποθέσεις θέτει το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις μετεγγραφές

Το Καποδιστριακό βάζει όριο στις μετεγγραφές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ