Ο Δημήτρης Μαύρος στον Realfm 97,8 για τη δημοσκόπηση της MRB στη Realnews

Στα ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσίευσε την Κυριακή η Realnews αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Όταν ρωτάμε τον κόσμο για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις, ένα 66% λέει ότι τα καταφέρνει με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία, “έχω μία τανάλια στο λαιμό, αλλά εν πάση περιπτώσει τα καταφέρνω”, υπάρχει ένα 10% το οποίο λέει “δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα” – και μάλιστα αυτό το 10% έχει αυξημένη παρουσία στους δημοσίους υπαλλήλους όπου διπλασιάζεται το ποσοστό αυτών που λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει και ένα 20-21% που δηλώνει ότι είναι απολύτως “νεκρό” και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Και μάλιστα το έχουμε ρωτήσει αν μπορεί να πληρώσει τους φόρους και λέει “δεν μπορώ και δεν θα τους πληρώσω”. Δεν είναι ένα κίνημα του τύπου “δεν πληρώνω”, είναι μία ανημπόρια που τους κάνει να μην μπορούν να πληρώσουν τους φόρους. Ενας στους 5 Ελληνες λοιπόν δηλώνει ότι δεν μπορεί καν ή να επιβιώσει με τις προσωπικές του υποχρεώσεις ή να πληρώσει τους φόρους».

Ο Δημήτρης Μαύρος σχολίασε, με την ιδιότητα του προέδρου των εταιρειών δημοσκοπήσεων και την καταγγελία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων ότι άνθρωπος από εταιρεία δημοσκοπήσεων πλησίασε τον κ. Λεβέντη και του ζήτησε το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να παρουσιάσει ανεβασμένα ποσοστά για το κόμμα του.

«Ο κ. Λεβέντης είναι μπροστά σε μία πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία και μπροστά από μία πόρτα για να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα και στον κλάδο. Υπό την προϋπόθεση ότι θα το ολοκληρώσει μέχρι τέλους. Θα βοηθούσε σημαντικά και εμάς σαν κλάδο και την Πολιτεία και τους πολίτες να πει ποια είναι αυτή η εταιρεία ή ο φορέας ή ότι είναι εν πάση περιπτώσει, για να μπορέσει να απομονωθεί αυτό το στοιχείο και να μην υπάρχει μία συνεχής κατάπτωση όλου αυτού του πράγματος που συζητάμε για το τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Και πραγματικά τον περιμένουμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει η ψαλίδα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Εθνική κατάθλιψη!

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ