Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ναυαρχίδα του 6ου Στόλου – ΦΩΤΟ

Στη ναυαρχίδα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ προσνηώθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

του Χρήστου Μαζανίτη

Το LCC 20 Mount Whitney, το πλοίο διοίκησης που αποτελεί και την ναυαρχίδα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, ανατολικά της Εύβοιας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προσνηώθηκε το πρωί πάνω σε αυτό.

Πρόκειται για πλοίο με εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που του επιτρέπει να «κλειδώνει μια περιοχή σε ακτίνα 300ων χιλιομέτρων.

Είναι το πλοίο, από το οποίο μέλη του πληρώματος είχαν πέσει θύματα επίθεσης από Τούρκους εθνικιστές στην Κωνσταντινούπολη πριν από λίγες εβδομάδες.

«Επισκέψεις όπως αυτή ενδυναμώνουν την συνεργασία μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ» αναφέρει για την επίσκεψη Φλώρου η Διοίκηση των Αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής.

 

 

Κατά την διάρκεια παραμονής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο αμερικανικό πλοίο πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση με την φρεγάτα «ΥΔΡΑ», μία πυραυλάκατο (ΤΠΚ) του Πολεμικού Ναυτικού και μία τετράδα μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνόδευε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος δημοσίευσε στο twitter ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων με το χαμηλό πέταγμα των ελληνικών μαχητικών πάνω από το MOUNT WHITNEY γράφοντας: Φανταστικό πέρασμα F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας – επιδεικνύοντας την δύναμη της Συμμαχίας μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ