Ντόρα Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν ξέρει πολύ καλά ότι δεν τον παίρνει…

Την εκτίμησή της ότι “θα είναι ένα βατό καλοκαίρι με την Τουρκία” εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

“Ο Ερντογάν ξέρει πολύ καλά ότι δεν τον παίρνει να πει αυτά τα οποία λέει στο εσωτερικό της Τουρκίας μπροστά σε συμμάχους και εταίρους” σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας τη στάση του Τούρκου προέδρου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. “Το ήξερε πάρα πολύ καλά και γι’ αυτό δεν είπε λέξη απ’ όλα αυτά” επεσήμανε.

“Η κατάσταση στην Τουρκία είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο πραγματικός πληθωρισμός είναι στο 180%. Οι τιμές ανεβαίνουν σε καθημερινή βάση με τρόπο εφιαλτικό. Ο κατώτατος μισθός είναι 4.800 λίρες και το όριο της πείνας είναι 6.900 λίρες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι σημαίνει αυτό για τους ανθρώπους στην Τουρκία” εξήγησε η Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζοντας πως σύμφωνα με δικές της πληροφορίες, “εταιρείες που είχαν επενδύσει στην Τουρκία είτε έχουν σταματήσει κάθε επένδυση είτε φεύγουν”. “Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα. Την ένταση την καταλαβαίνεις στο δρόμο. Δηλαδή ο κόσμος είναι στην κυριολεξία στην τσίτα” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κατάσταση εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν εκλεγεί ξανά. “Η Τουρκία για εμάς είναι μία χώρα η οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί οριστικώς στο πλευρό της Δύσης, να σοβαρευτεί, να αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο και με βάση αυτό να κάνουμε τις οποιεσδήποτε συνομιλίες” σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία η Ντόρα Μπακογιάννη συμφώνησε πως “η Ευρώπη υφίσταται την μεγαλύτερη ζημιά” ωστόσο όπως είπε δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόσφατη ενεργειακή κρίση διότι “η Γερμανία που είναι η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας είχε τέτοιου είδους εξάρτηση και επιπλέον έχει μία κυβέρνηση που δεν παίρνει αποφάσεις που είναι μεν δύσκολες αλλά επιβεβλημένες, παραδείγματος χάριν να βάλει μπροστά τα πυρηνικά της εργοστάσια”.

“Η Ελλάδα είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες” σημείωσε τονίζοντας πως πάρθηκαν αποφάσεις αναγκαίες για να προφυλαχτεί ο λαός από την ενεργειακή κρίση, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ρεβυθούσα. “Αυτός ο πόλεμος έτσι όπως προχωρεί, με τα αποτελέσματα που έχει, χρειάζεται σήμερα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, την οποία ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να πάρει είναι ο Μακρόν”.

“Είμαστε σε μία κατάσταση που η αστάθεια στη Γαλλία καθυστερεί και την οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος” τόνισε.

Ντόρα Μπακογιάννη: Τι είπε για την ακρίβεια στη χώρα

Σε ερώτηση για την ακρίβεια και τον αντίκτυπο που θα έχει στις κάλπες, η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε πως “το μόνο που δεν μας παίρνει να κάνουμε είναι να διακινδυνεύσουμε να γυρίσει η Ελλάδα σε μία κατάσταση που δημοσιονομικά δεν θα έχει την εμπιστοσύνη των αγορών”.

“Ο Μητσοτάκης δεν είναι Τσίπρας και δεν δικαιούται να είναι. Δεν δικαιούται να διακινδυνεύσει ούτε στο 1% την εμπιστοσύνη των αγορών και την οικονομική σταθερότητα της χώρας” υπογράμμισε. “Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό κοινωνικά για τους ανθρώπους που είναι οι πιο αδύναμοι” είπε τέλος αναφερόμενη στις επιδοτήσεις.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ